Delta Dunării, paradisul pescarilor. Programul complet al competițiilor din anul 2020

În anul 2019, județul Tulcea, a fost vizitat de 168.412 turiști, majoritatea dintre ei alegând Delta Dunării, atrași de oferta turistică inedită: biodiversitate, bird watching, pescuit, tradiții, gastronomia locală. 

O componentă importantă a turismului deltaic o reprezintă competițiile de pescuit sportiv în sistem catch&release. Pescarii sportivi, ca și pasionații de fotografie, sosesc primii în Delta Dunării, înaintea păsărilor călătoare și pleacă ultimii, mult după ce acestea migrează spre țările calde.

„Participanții la astfel de competiții sunt iubitori de natură, respectă biodiversitatea și înțeleg ce înseamnă regenerarea resursei piscicole și ca orice sportiv, știu să-și respecte competitorul. AMDTDD sprijină și susține organizarea competițiilor de pescuit sportiv în sistem catch&release, acestea reprezentand o resursă importantă pentru dezvoltarea și promovarea turismului deltaic în plan național și international. Ne bucurăm că principalele competitii de pescuit sportiv, sunt organizate de trei dintre membrii fondatori ai AMDTDD ” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Vă prezentăm, mai jos, calendarul competițiilor de pescuit sportiv din Delta Dunării, unde organizatorii au pregătit premii spectaculoase, în locații și incinte de tradiție.

 • 13-15 martie 2020 – ”Cupa Pikemaster Holbina Trei Bibani”, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos. (http://www.holbina.ro/)
 • 27-29 martie 2020 – ”Cupa Paul Badea”, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos.
 • 27-29 martie 2020 – ”Cupa Egreta-Cormoran Spring”, locație Cormoran Resort si Egreta Hidroturism, Uzlina.
 • 1- 4 aprilie 2020- ”Cupa Ligii – Danube Delta Predator Challenge” ediția a XI-a, locație Lebada Luxuary Resort, Crișan ( https://www.newlebadaresort.com/)
 • 8-10 mai  2020 –”Cupa Dandu Pasulea”, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos.
 • 20-22 mai 2020 –”Cupa World Pikechallenge”, locație Holbina Trei Bibani, Dunăvățu de Jos.
 • 11-14 iunie 2020 – ”Cupa Mercury Pike Challenge”, locație Cormorant Resort (http://www.cormoran.ro/)
 • 19-21 iunie 2020- ”Cupa Angler”s Pro 2020”-Delta Dunării, etapa a II-a, locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism 
 • 2-4 octombrie 2020- ”Hidroconstructia și Prietenii”, locație Egreta Hidroturism  (http://www.hidroturism.ro/)
 • 16-18 octombrie 2020 – ”Cupa Egreta Pro”, locație Egreta Hidroturism
 • 22-24 octombrie 2020- ”Cupa Delta Spinning- Delta Dunării”, etapa a IV-a,  locație Cormorant Resort și Egreta Hidroturism
 • Octombrie- ”Cupa Deltei la Știucă Antrec”, locație Crișan (încă nu e stabilită data exactă)
 • 1 Decembrie 2020, Concurs de Pescuit Sportiv, locație Egreta Hidroturism.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iată dovada! Pe nava eșuată în portul Midia au fost construite punți suplimentare, nedeclarate. A doua încercare de verticalizare

lun feb. 3 , 2020
Pe nava eșuată în portul Midia au fost construite punți suplimentare, care nu au fost declarate autorităților și care nu apar în cargoplan, adică în documentele oficiale care se depune la Căpitănie. „Existența punților a fost confirmată de la prima inspecție a scafandrilor. Problema a fost că nicio autoritate nu […]

V-ar putea interesa și: