Depozitarea deșeurilor la întâmplare se lasă cu amenzi

Depozitarea deșeurilor la întâmplare se lasă cu amenzi

Primăria Constanța îi roagă pe constănțeni să nu mai depoziteze sacii de gunoi pe domeniul public, să nu mai arunce deșeurile pe stradă, iar pe cei care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate, Polaris M Holding, și în recipiente speciale.

Indiferent că vorbim despre persoane fizice sau juridice, polițiștii locali sancționează nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor. Astfel, săptămâna trecută au fost aplicate 266 de sancțiuni în valoare totală de 236.850 lei, după cum urmează:

– 259 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 127.850 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);

– 6 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 89.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

– 1 sancțiune conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 20.000 lei.

Depozitarea deșeurilor la întâmplare se lasă cu amenzi

În continuare, facem apel la spiritul civic al cetățenilor pe care îi rugăm să semnaleze cu încredere orice faptă antisocială la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SRI: Atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și cele asociate fenomenului „fake news” s-au intensificat

mar feb. 22 , 2022
Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a participat astăzi, 22.02.2022, la ședința Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Eduard Hellvig a prezentat, la solicitarea Comisiei, o analiză de securitate din perspectiva atribuțiilor legale ale SRI și în contextul situației tensionate […]
SRI-fake-news

V-ar putea interesa și: