Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Polițiștii locali au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor ori dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător.

În urma verificărilor s-au aplicat 287 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 251.150 lei.

Printre abaterile constatate menționăm: nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer  în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident între un microbuz și patru mașini pe podul din Ovidiu

joi iun. 16 , 2022
Două persoane au fost rănite joi dimineaţă în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz şi alte patru vehicule, pe podul din localitatea constănţeană Ovidiu. Circulaţia în zonă este blocată. ”Pe DN 2A Constanţa-Hârşova, pe podul din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, s-a produs un accident rutier în […]

V-ar putea interesa și: