Depozitul de deșeuri din Medgidia va fi transformat în zonă verde

Depozitul de deșeuri de la Medgidia a fost închis în mod oficial astăzi, în urma încheierii lucrărilor la programul „Închiderea depozitelor de deşeuri urbane neconforme – Hârşova, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar, Techirghiol“. Acesta face parte din proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa“ derulat de Consiliul Județean Constanța.

Primarul Marian Iordache și viceprimarul Luminița Vlădescu au fost prezenți astăzi alături de delegați ai Consiliului Județean Constanța la vizita în teren pe care au efectuat-o la depozitul de la Medgidia. „Mulți ani am așteptat ca această zi să sosească! Ne bucurăm că împreună cu Consiliul Județean am reușit să închidem acest depozit care crea un disconfort extraordinar cetățenilor care locuiesc în zonă și chiar trecătorilor, ținând cont de faptul că la nici 500 de metri se află un liceu. Din păcate însă, unii cetățeni continuă să depoziteze deșeuri la marginea terenului, o acțiune reprobabilă, pe care o monitorizăm, iar cei care se vor dovedi vinovați, vor fi acționați în instanță. Mai presus de orice este însă realizarea faptului că la finalul lucrărilor terenul va fi transformat într-o zonă verde, un deal gazonat care va șterge poate din amintirea cetățenilor ceea ce a fost odată groapa de gunoi a Medgidiei” a declarat primarul Marian Iordache.

Depozitul de deşeuri ocupa o suprafaţă totală de 3,34 hectare, cu un volum estimat de deșeuri de 120.000 de metri cubi.

UPDATE. Primăria Medgidia a anunțat că, după închiderea depozitului, în urma relocării deșeurilor, suprafața ocupată va fi de 2,23 ha, teren care va fi îngrădit, păzit și monitorizat timp de 10 ani, așa cum este prevăzut în proiect

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu fiind finanțat în proporție de 98% din fonduri europene cu o cofinanțare de 2% de la Consiliul Județean Constanța și are o valoare totală de 8.230.436 lei.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Gheorghe Dragomir: 80% din programul Guvernului Ponta nu este îndeplinit

Thu Aug 13 , 2015
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, afirmă că aproape 80% din programul Guvernului Ponta este neîndeplinit iar restul are rezultate incerte, după aproape patru ani de când se află la Palatul Victoria. „Mandatul guvernului condus de Victor Ponta este notabil doar prin groaznic de rușinoasa situație […]