Deputatul PSD George Vișan despre DANUBIUS-RI – cercetare românească la nivel european

George Vișan
Deputatul George Vișan în Tirana (octombrie 2017)
Deputatul PSD George Vișan participă, la Tirana, la cea de a 49-a întrunire a Comitetului Economic, Comercial, Tehnologic și de Mediu din cadrul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (PABSEC).

Tema principală a agendei de lucru este dezvoltarea sistemelor naționale de inovație în statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre.

PABSEC pune accent pe importanța politicilor de inovație și subliniază că acestea constituie o direcție prioritară a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, prin crearea de mecanisme și infrastructură instituționale eficiente, astfel încât din punct de vedere strategic să fie atins scopul principal, o economie inovatoare și orientată socialmente.

În discursul său, deputatul George Vișan a vorbit despre Danubius-RI, Centrul Internațional pentru Cercetări Avansate în Sistemele Fluviu-Mare.

DANUBIUS-RI va fi centrul de distribuție al infrastructurii de cercetare care adună la un loc expertiză de top la nivel mondial și furnizează o gamă largă de sisteme fluviu-mare, facilități și experiență în domeniu, armonizează informația și devine o platformă pentru studiu interdisciplinar. Astfel, prin educație si formare, va furniza răspunsuri la întrebările pe care le avem cu privire la managementul sustenabil și protecția mediului înconjurător. 

Infrastructura de cercetare va cuprinde un Hub și un Centru de Date, ambele situate în România, un Birou de Transfer Tehnologic în Irlanda și mai multe centre de expertiză și situri natural pentru observare (Supersites) peste tot în Europa. Hub-ul românesc va oferi leadership, coordonare, dar și capacități cheie științifice, educaționale și analitice. De asemenea, DANUBIUS-RI va aplica pentru a fi desemnat ERIC (Consorțiu European pentru Infrastructura de Cercetare)”, a declarat deputatul PSD.

George Vișan este membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Protest împotriva realizării parcului de miniaturi în Parcul Tăbăcărie

Fri Oct 20 , 2017
Deputatul Ion Stelian-Cristian, împreună cu ONG-ul „Baricada Verde”, susținuți de „Verde Urban” și USR Constanța, organizează astăzi, 20.10.2016, ora 17, în zona hotelului Zodiac, un protest împotriva Hotărârii Consiliului Local Constanța de a realiza proiectul „parcului de miniaturi” în Parcul Tăbăcărie. Protestul va avea loc în Parcul Tăbăcărie (în spatele […]
parcul tabacarie