Deputatul constănțean Bogdan Bola atrage atenția asupra unei probleme ecologice din cartierul Istru, municipiul Giurgiu

Deputatul Forța Dreptei, constănțeanul Bogdan Bola, care a intrat în parlament pe listele PNL, a înaintat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ministrului Sănătății, precum și Comisarului General al Gărzii de Mediu și prefectului județului Giurgiu o întrebare referitoare la condițiile construirii unui incinerator de deșeuri medicale în cartierul Istru din municipiul Giurgiu.

„Demersul autorităților a revoltat locuitorii din zona afectată, care au reclamat faptul că autorizarea construirii unui astfel de incinerator, chiar într-o zonă locuită, încalcă dreptul constituțional la un mediu sănătos și echilibrat ecologic. De altfel, despre acest demers s-au arătat preocupate și autoritățile locale bulgare din localitatea Ruse, aflată în imediata proximitate, care au înaintat președintelui Consiliului județean Giurgiu un memoriu semnat de subprefectul districtului Ruse.”, spune acesta, prin intermediului unui comunicat de presă.

Organizația Forța Dreptei Giurgiu a declanșat o campanie de strângere de semnături la nivelul municipiului pentru a solicita autorităților locale să împiedice construirea incineratorului, care ar putea fi folosit și drept crematoriu pentru animale. Proiectul este cu atât mai controversat cu cât se urmărește dezvoltarea lui pe amplasamentul fostului combinat chimic, care a fost închis ca urmare a nivelul extrem de ridicat de poluare.

Avertizez autoritățile locale și naționale asupra dezastrului ecologic pe care îl riscă cetățenii din municipiul Giurgiu, în special locuitorii cartierului în care ar urma să funcționeze acest crematoriu. În situația în care în ședința de joi a Consiliului Local nu va fi respinsă autorizarea construirii acestui crematoriu, voi solicita audierea părților implicate în cadrul Comisiei pentru mediu a Camerei Deputaților. Este inadmisibil ca punctul de vedere al comunității direct afectate de acest proiect să fie ignorat cu desăvârșire de autoritățile locale”, a declarat Bogdan Bola.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În județul Constanța mor mai mulți oameni în accidente rutiere decât în toată Norvegia

mie mai 24 , 2023
În Constanța, la fel ca în toată România, riscul de a muri într-un accident rutier este cel mai mare din întreaga Europă. Atenție, nu cel mai mare din Uniunea Europeană, ci de pe întregul continent, incluzând aici țări mai sărace decât a noastră, cu o infrastructură rutieră mai precară. Am […]
accident-mortal-navodari

V-ar putea interesa și: