Deputatul Crușoveanu va cere ca Palatul Reginei Mamaia să fie transferat către Ministerul Culturii

Palatul Regiei Maria a revenit în proprietatea statului român. „Înalta Curte de Casație și Justiție face dreptate în cazul vânzării Palatului Reginei Maria din Mamaia. După ani de zile de procese și un efort extraordinar făcut de către jurnaliștii constănțeni, Palatul Reginei Maria revine în proprietatea statului român. Cândva o bijuterie a stațiunii Mamaia, această clădire, monument istoric, care este grav deteriorată, a ajuns o ruină, o clădire abandonată, bătută de vreme.”, spune Marian Crușoveanu, deputat PNL.

Acesta subliniază că, prin decizia judecătorilor de a anula contractul de vânzare-cumpărare, există cel puțin șansa ca acest monument istoric să fie salvat din a ajunge o ruină completă pe malul Mării Negre. Această veste este îmbucurătoare pentru constănțeni, pentru turiști și pentru toți iubitorii de cultură, căci cel puțin acum există șansa ca această clădire de patrimoniu să fie reabilitată și, odată cu reabilitarea, să fie recuperate și poveștile istorice ascunse în ruina de astăzi.

„Având în vedere că avem o decizie definitivă iar imobilul a revenit în patrimoniul statului, voi adresa o interpelare ministrului turismului și îi voi cere să facă demersurile de transfer către Ministerul Culturii, astfel încât să fie create premisele pentru găsirea soluțiilor de finanțare și, într-un final, salvare a acestui obiectiv din stațiunea Mamaia.”, a precizat Marian Crușoveanu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trei nave aflate sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră, una s-a scufundat

Thu Mar 17 , 2022
Trei nave aflate sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat miercuri Autoritatea Maritimă din Panama, potrivit Reuters. O navă comercială sub pavilion panamez a fost scufundată, iar alte două vase au fost avariate. Echipajele navelor sunt […]