Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre: „Propunem un plan anticriză și măsuri concrete!”

mircea-dobre

Fostul ministru al Turismului, deputatul de Constanța Mircea Titus Dobre, candidat din partea PRO România pentru un nou mandat, spune că este nevoie urgent de un plan de măsuri care să scoată România din criza fără precedent în care a aruncat-o actualul guvern PNL, prin deciziile luate în ultimul an.

„Noi, PRO România, venim cu un plan concret de măsuri care să permită afacerilor mici și mijlocii (IMM) să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă: Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA; anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative; acoperirea din partea statului a 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități; amânarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație; deschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situația apariției unor focare de infecție COVID-19 în respectivele locații”, explică deputatul de Constanța.

Acesta mai spune că pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minimă este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați, de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.


Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Peste 3.800 de polițiști de frontieră supraveghează zilnic granițele României

Sat Nov 28 , 2020
Având în vedere că ne aflăm în perioada zilelor libere cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României, precum şi într-o situaţie specială în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu Sars-Cov-2, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. […]