Deputatul Tararache și-a depus demisia în alb

Deputatul PNL Mihai Tararache
Deputatul PNL Mihai Tararache

Protestele din seara trecută au reușit performanța de a dărâma un guvern care își pierduse oricum legitimitatea de foarte mult timp. Un premier trimis în judecată și un vicepremier obraznic cu cetățenii și sfidător la adresa bunului simț nu pot conduce o țară. Vocile zecilor de mii de oameni care au cerut demișii în stradă, în multe dintre orașele țării, au fost auzite. Ponta, Oprea și echipa lor au plecat, alungați de cetățeni. E normal și sănătos pentru democrație să se petreacă așa. Puterea vine la popor și tot poporul e cel care ți-o poate lua. Prin vot sau, mult mai direct, în stradă, prin proteste. însă demisiile lui Ponta, Oprea și compania nu rezolvă criza sistemică în care se află România. E momentul unui nou început. E momentul ales de români pentru a începe de la zero. De la zero mandate. E momentul să demisionăm, cu toții, pentru că alegerile anticipate să poată avea loc în cel mai scurt timp, fără niciun alt obstacol constituțional. E momentul, oricât de dureros ar suna pentru colegii încremeniți în scaunele de parlamentari, ca senatorii și deputații să demonstreze că înțeleg ceea ce li se cere din piața publică. Eu am un mandat oferit de constănțeni. Sunt deputat în Parlamentul României, la primul mandat, și îi reprezint pe cei care mi-au încredințat această înaltă demnitate. și cred cu tărie că gestul corect pe care îl pot face în perfect acord cu voința alegetorilor mei este să anunț ferm că mandatul meu nu va sta în calea anticipatelor. îi anunț public pe cetățeni și pe colegii parlamentari că demisia mea în alb este deja pregătită. Iar în momentul în care și parlamentării Puterii vor înțelege că trebuie să demisioneze, așa cum ne cer românii în stradă, și se va ajunge la consens politic pentru alegeri anticipate, demisia mea va fi prima care va fi pusă pe masă.

Mihai Tararache, deputat PNL de Constanța


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medgidia. Asfaltări și lucrări la parcuri și zonele verzi

joi nov. 5 , 2015
În Medgidia se desfășoară zilele acestea o serie de lucrări de asfaltare și pietruire,  se schimbă conductele de apă și se reamenajează o parte din parcuri și spații verzi. Străzile Ciorcârliei, Alexandru cel Bun, Silozului, platoul de lângă sediul Poliției Locale și parcul din zona Spital, de pe strada Ion […]

V-ar putea interesa și: