Dezastru: aproape un milion de contracte, suspendate sau închise

Ministerul Muncii a anunțat că la data de 1 aprilie sunt înregistrate aproape 795.291 de contracte de muncă suspendate, cele mai multe în industria prelucrătoare. De asemenea, peste 155.000 de contracte au încetat, în domeniul comerţului, industriei prelucrătoare şi construcţiilor.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat miercuri  datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii.

Au fost suspendate, fiind instituit şomajul tehnic, 795.291 de contracte individuale de muncă. Dintre acestea,  207.688 sunt în industria prelucătoare, 156.361 –  comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 110.667 – hoteluri şi restaurante.

Numărul contractelor individuale de muncă încetate este de 155.675 din care: 30.873 – comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 27.174 – industria prelucrătoare,  19.254 – construcţii.

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente, dosarele în vederea obţinerii acestor bemeficii putând fi depuse începând de miercuri.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Sursă foto: https://epale.ec.europa.eu

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Grupul de Comunicare Strategică răspunde la 37 de întrebări pe care și le pun românii. Cum mergem la cumpărături, ce facem cu ITP-ul, ce înseamnă „activități sportive”

Wed Apr 1 , 2020
Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni, după ce a primit o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Întrebare: Pot merge la serviciu, […]