Dezastrul din cel mai scump cartier al Constanței

Imagine din Faleză nord: bloc în construcție lângă un alt bloc, rufe atârnate la uscat, cabluri

Cea mai căutată și ce mai scumpă zonă a orașului Constanța, din punct de vedere imobiliar, este Faleză Nord. De fapt, verbul potrivit este „era”. În ultimii ani s-au schimbat multe lucruri în rău aici, deci s-ar putea ca și preferințele să fie altele.

În prezent, Faleză Nord își păstrează singurul atu pe care nu i-l poate lua nimeni: apropierea de mare. Reabilitarea costieră, care a venit la pachet cu extinderea plajelor, a făcut într-adevăr cartierul mai atractiv. Asta a dus însă și la un revers al medaliei. S-a construit mult, prea mult, blocuri lângă case, pe trotuare, fiecare pe unde a putut, distrugând urbanismul.

În imaginea de mai jos aveți un bloc ce s-a construit pe trotuar, pe strada Cașin. Pietonii nu pot circula nici pe trotuarul din dreapta, care a devenit parcare. Cineva a trasat și dungi care delimitează locurile, așa cum se vede în a doua imagine.

Lângă acest bloc rezistă o casă unde locuiește o bătrână. Lângă aceasta se mai construiește un bloc. Practic, femeia nu are acces la propria locuință decât de pe proprietatea vecină. Balcoanele sunt construite la câțiva centimetri de casa ei.

faleza nord constanta

Nepăsarea autorităților întrece orice limită. Un cablu de televiziune atârnă până aproape de trotuar pe strada Unirii.

Aceasta este distanța dintre două blocuri.

Locuitorii din cartier își pun semne de parcare interzisă pe porți sau de garaj, deși este evident că acolo, din cauza bordurii înalte, nu poate intra nicio mașină.

Pe strada Zorelelor, mașinile sunt parcate pe trotuar. Primăria a vrut să facă ordine, dar oamenii au au blocat strada. Se întâmpla în octombrie 2021. Detalii AICI. Primarul Chițac a dat înapoi și nu a mai luat nicio măsură. Șoferii spun că nu au unde să parcheze, pietonii că nu au pe unde să circule. De fapt, acesta nici nu știa unde se află artera cu pricina. Chestionat într-o emisiune TV despre scandalul de acolo, a întrebat-o pe moderatoare unde este strada Zorelelor.

În zonă se construiește în continuare.

V-ar putea interesa și:

Constănțenii reclamă că trăiesc în beznă, primăria nu are soluții

Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 comentarii la “Dezastrul din cel mai scump cartier al Constanței

 1. In toata Constanta s-a construit asa ! In zona Dacia, in spatele fostului mag GULIVER, e dezastru. Au mutat gardul scolii nr 12 B P Hasdeu, au deviat conductele punctului termic, au ocuoat spatiile verzi, trotuarele si inclusiv aleile de acces au fost micsorate pt a face loc unor constructii care nu par a respecta nici un fel de regului !!!

  1. In attn.Dl.primar cum are de gând să lărgească/reabiliteze/modernizeze Bdul Lăpușneanu între intersecția casa de cultura și sensul giratoriu cu Str.Bucuresti,aici Bdul se îngustează și există puncte termice sud asfalt/trotuar și carosabil,mai este și o stație de taxi care ar trebui desființată.Daca nu cunoaște zona să meargă la fata locului și să vadă,unde vor se vor parca mașinile celor din zonă să se arate concret ce posibilități reale și practice sunt ptr construirea de parcări fie ele cum ora fi, și suspendate dacă se poate.
   Puteți cere o opinie primarului Constanței?🤔🙋sau rămânem la stadiu de poveste ? Să faceți un articol cu factori decizionali pe subiecte concrete și răspunsuri clare fără, dacă/parcă/sar putea/în viitor etc🤔🫣✋🤷

 2. Fix tot orașul este anapoda păcat de el dak ar fii fost alta nație de politruci ar fi fost o bijuterie de oraș Dar așa va rămâne…cel mai urat urat oraș din România!

 3. a devenit raiul nelegiutilor. Nu vor mai trece 10 ani si vor fugi tinerii ca din Rusia. Mamaia este un exemplu, va ajunge cartierul betonat pentru cucuvele.

  1. Cine a dat aprobările?
   O vila și-o bălărie, un bloc și-o dărăpănătura, se vede ce bun gust și bun simț avem.Asta spune mult despre noi românii…educație, stil…
   Oooo, ” tiganiada”

 4. eu zic sa va luati informatiile mai corect. 1 Blocul din imagine este construit pe.STRADA SOVEJA.. implicit si celelalte 3 de mai sus. Primaria Constanta a facut sa dispara o strada… Pentru autorizarea acestui bloc i s-au dat locuri de parcare..NU SUB AMPRENTA BLOCULUI.. ci pe domeniile publice limitrofe… altfel nu se autoriza. 2. Daca va uitati cu atentie in tot orasul de cand cu parcarile pe strada(SENSURI UNICE).. cei de la case nu mai utilizeaza GARAJUL.. 3. Pe str. Zorelelor..NU AM.VAZUT SEMN DE PARCAREA INTERZISA. deci conf Codului Rutier Parcarea este permisa pe CAROSABIL.. din bun simt cetatenij parcheaza pe trotuar ca sa lase strada libera , si daca observati cu ayentie puteai fi facute SCUAR-uri in trotuar pt parcari si ramane loc si de TROTUAR..4 Distanta intre blocurile alea e ok.. fiindca ele s-au autorizat LIPITE spate in spate ca toate blocurile COMUNISTE… daca vreti mai mukte detalii ca stau la.dispozitie , domnilor din presa…

 5. Haosul a fost creat in timpul domniei lui Mazare , Blocuri construite aiurea , trotuare ai spatii verzi devenite o uriasa parcare .Constantenii iubesc masinile. Si sunt in stare se orice pentru un loc de parcare. Chiar sa-l voteze din nou pe Mazare primar .Pentru ca el nu a deranjat parcarile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se înființează o nouă trecere de pietoni în municipiul Constanța  

lun sept. 26 , 2022
Primăria Municipiului Constanța va înființa în această săptămână o trecere pentru pietoni la intersecția străzii Nicolae Iorga cu strada Ion Lahovari.   Măsura a fost adoptată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cei care locuiesc în zonă, fiind avizată de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – […]

V-ar putea interesa și: