Dezastrul din Cumpăna. Aproape o sută de case, în mare pericol

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit miercuri într-o ședință pentru a prezenta situația alunecării de teren de pe malul canalului în zona localității Cumpăna, localitate condusă de peste 20 de ani de Mariana Gâju, lider PSD.

Prefectul Silviu Coșa a declarat că lucrările de consolidare au fost suspendate.

„Lucrările de consolidarea au continuat în 2022, iar acum sunt sistate. Vrem să găsim cele mai bune soluții pentru reluarea acestora pentru ca este vorba despre 97 de locuințe aflate în aria de siguranță.”, a declarat acesta.

Cei care au făcut expertiza au precizat că malul este relativ stabilizat în momentul de față. Fondurile pentru sistemul de canalizare sunt în sarcina autorității locale. 

„În zona menționată UAT Cumpăna a fost realizat în 2011 un sistem de canalizare. Există un colector de canalizare pe strada Dunării, unde estimăm că se devarsă apa de la aproximativ 900 de imobile. Odată cu alunecarea malului acest colector a fost afectat, dar am încercat să îl consolidam cumva.” a precizat directorul tehnic. 

Din mai 2019, pe strada Dunării din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, au avut loc mai multe alunecări de teren, care pun în pericol viața oamenilor care au case acolo.

Primărița din Cumpăna a fost acuzată că a permis apariția de construcții fără nicio autorizație.

„Edificarea a zeci de case în zona de siguranţă a Canalului Dunăre – Marea Neagră, fără avizul administratorului Canalului, a adus familiile respective în situaţia în care trebuie să-şi reconfigureze acum traiul”, spunea prefectul încă din 2021.

Lucrările de reabilitare a malului au fost executate de ABC Val, firma care a câştigat în anul 2016 licitaţia de 12.990.000 milioane de lei pentru „finalizare lucrări de protecţii şi consolidări maluri, sector Cumpăna – Agigea, între kilometrul 53+000 şi 61+000, malul stâng, Canalul Dunărea Marea Neagră”.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de Facebook.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

4 comentarii la “Dezastrul din Cumpăna. Aproape o sută de case, în mare pericol

  1. banii tocati pe studii si ziduri fara cap se ridica un cartier!
    Cine a dat voie sa se construiasca in apropierea canalului, la o distanta asa de mica?
    Cine le-a dat voie sa construiasca fose care imioaie taluzul??

    1. Cu banii de la licitație se construia Cumpăna din temelie! E ușor de mintit-13 milioane de milioane???

      1. Mai faceau si un debarcader cu restaurant ! 😅 Astia-s PSD-isti ! Se fura ca-n codru , dar nimeni nu se inseamna . Hai Romania !

  2. Daca psd-ista de Gaju le-a dat autorizatie fara acordul celor de la ACN, ar trebui sa plateasca ea toate lucrarile astea!!E asa simplu….de ce nu i le imputa ei?Tara nimanui….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Cine plătește pentru ca Mamaia și Constanța să participe la concursul pentru destinația turistică a anului. „Încercăm să privim în viitor și să sperăm că totul va arăta mult mai bine!”

mie mart. 22 , 2023
Primăria Constanța a anunțat, printr-un mesaj plin de entuziasm, că Mamaia și Constanța au intrat în cursa pentru destinația anului 2023. Ce nu ne-a spus este că înscrierea în program a fost plătită. Una dintre condițiile de participare este achitarea unui abonament. „Constanța și Mamaia au intrat în cursa pentru […]