Dezvoltatorul imobiliar Grand Via a anunțat că nu va mai investi în România. În 2021 a avut un singur angajat

După o prezență de 15 ani în România – interval de timp în care au fost finalizate peste 2.000 de apartamente în proiecte din Timișoara și București, în construcție aflându-se și ansamblul Gran Via Marina din Constanța – cunoscutul dezvoltator imobiliar spaniol Gran Via Real Estate a anunță că se retrage de pe piața românească.

Această decizie tranșantă survine ca urmare a blocării investițiilor prin anularea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ-urilor), iar degetul acuzator este îndreptat către Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului.

PUZ-urile coordonatoare de sector au blocat, practic, Capitala, iar Tribunalul București a anulat și Planul Urbanistic General (PUG) din anul 2000, motiv pentru care tot acest stand-by păgubos are, iată, consecințe negative pe termen mediu și lung.

 Antoanela Comșa:”Nu mai investim nimic în România”

Președintele Gran Via Real Estate spune că s-a luat decizia de a nu se mai investi nimic în România, din cauza acestei situații create de problemele urbanistice din București.

E adevărat, compania va continua investiția de la Constanța – Gran Via Marina -, dar acționarii au transmis că vor dori să investească, ulterior, în Spania, problemele din Capitală fiind o ”frână” în adevăratul înțeles al cuvântului.

Noi am vrut să achiziționăm terenuri. Concluzia a ceea ce se întâmplă astăzi în București este următoarea: vindem terenul din Aviației, avem și cumpărători pentru el, și nu mai investim nimic în România. În afară de a continua investiția de la Constanta, pentru ca avem terenul cumpărat și dorim să-l finalizăm, în România, investitorii  mei au decis să nu mai investească nimic. Dacă la început spuneau, «Antoanela, terminăm terenurile pe care le avem, tu te uiți de alte terenuri, noi îți dăm bani, construiești, discutăm, dar nu mai vrem la scală foarte mare, cum am construit până acum, am avut terenuri de trei, patru hectare, terenuri mai mici, dar construim». Vă spun că astăzi, suntem invers. Acționarii mei au cumpărat în Spania și mă roagă să mă duc să dezvolt acolo alături de ei”, spune Antoanela Comșa, președinte Gran Via Real Estate, citată de Economica.net.

Gran Via România SA a avut în 2021 o cifră de afaceri de 82.996.313 lei și un profit de 10.555.543 lei. Toate acestea, cu un singur angajat.

Înfiinţată în anul 2008, Gran Via România SA are sediul social în Bucureşti. Acţionari persoane juridice sunt: Bedigain SL, din Spania, cu 0,977227% din capitalul social, Harfang Develops SL, din Spania, cu 0,977227% din capitalul social, Servicios Y Finanzas Gamma SL, din Spania, cu 1,954453% din capitalul social, Servilugar SL, din Spania, cu 1,954453% din capitalul social, Kolwezi SL, din Spania, cu 0,488613% din capitalul social, Carteras Reunidas SA, din Spania, cu 1,954453% din capitalul social, Achievers Capital SL, din Spania, cu 0,648437% din capitalul social, Takarako SL, din Spania, cu 0,244306% din capitalul social, Fincas Urbanas Y Exploataciones Rurales de Aragon SL, din Spania, cu 0,259376% din capitalul social, Lira Capital SL, din Spania, cu 0,389063% din capitalul social, Paraschiva SL, din Spania, cu 1,058547% din capitalul social, Enebro Cartera Inmobiliaria SL, din Spania, cu 5,358175% din capitalul social, Goxua Holding SL, din Spania, cu 5,038757% din capitalul social, Asua Grupo Empresarial SL, din Spania, cu 10,140558% din capitalul social, Strada Capital SA, din Spania, cu 15,614719% din capitalul social, Burdin 2007 SL, din Spania, cu 14,680863% din capitalul social, Inversiones GB Balboa SL, din Spania, cu 9,992779% din capitalul social, Madaria HC Societate cu Răspundere Limitată, din Spania, cu 25,291817% din capitalul social.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vama Veche: un local a fost închis pentru 30 de zile de polițiști pentru că a servit băuturi minorilor

Dum iul. 3 , 2022
La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au fost sesizați cu privire la faptul că, în fața unui local din stațiunea Vama Veche este tulburată ordinea și liniștea publică și sunt servite băuturi alcoolice minorilor. În […]
vama veche

V-ar putea interesa și: