Diferențe culturale între Constanța și Cluj. Cum se cheltuie banii publici

Imagine din Familia Addams, o reprezentație spectaculoasă care a închis SEAS 2022

N-ați auzit de Camelia Vlad, probabil. E o doamnă din Constanța care anul trecut și-a înființat o asociație culturală, Obsidian îi spune, iar anul acesta a primit 1.060.290 lei de la Consiliul Județean Constanța pentru un eveniment intitulat „Tomis Luminile Istoriei”, dedicat poetului Ovidiu. Acesta a constat dintr-un concert The Motans, care costă între 4.900 și 5.900 de euro, potrivit presei, și niște jocuri de lumini. Totul a durat 3 ore.

Exemplu TSC

Erwin Șimșensohn și Teatrul de Stat Constanța au organizat o stagiune de vară. 40 de spectacole din toată România – cele mai bune – și din Republica Moldova, peste 600 de artiști și personal tehnic. Două luni a durat totul. A costat 1.190.000 de lei. Domnul Șimșensohn a prezentat azi, detaliat, toate cheltuielile. Detalii AICI.

Camelia Vlad și soțul, Jean, mai organizează și un raliu în Constanța. Fie cu bani de la CJ, când obțin, fie fără ei (anul ăsta nu au câștigat proiectul). Cultura, poetul Ovidiu și raliurile merg mână-n mână.

Cum e în Cluj. Super TIFF

În Cluj,  Asociația Festivalul de Film Transilvania a primit de la primărie, pentru „Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția a 21-a” (TIFF), 1.450.000 de lei.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a marcat un nou record în istoria evenimentului. Cele 200 de filme sosite din 55 de ţări au adus în faţa ecranelor de cinema un număr de 102.000 de plătitori de bilete, cu 8% mai mult faţă de 2019, anul în care se stabilise recordul anterior.

Potrivit sursei citate, evenimentele cu acces gratuit, printre care s-au numărat activităţile din programul TIFF în familie, întâlnirile organizate la TIFF Lounge, expoziţiile de la Muzeul de Artă, Ukrainian Street Food Day, dar şi proiecţiile şi concertele pentru care cetăţenii ucraineni au avut intrare liberă, au contribuit la bilanţul final, care indică peste 130.000 de participanţi la TIFF 2022.

Zilele Culturale Maghiare: 600.000 de lei pentru 450 de evenimente

Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj a primit 600.000 de lei pentru „Zilele Culturale Maghiare din Cluj, ediția a 13-a”: 600.000 de lei.

Aproximativ 200.000 de persoane au participat la programele celei de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare, care a avut loc la Cluj în perioada 14-21 august, manifestare care a cuprins 450 de evenimente desfășurate în 60 de locuri. Maratonul cultural maghiar s-a încheiat duminică seara în Piața Unirii, cu spectacolul de operetă al Teatrului de Operetă din Budapesta, care a adunat pe scenă 130 de artiști și muzicieni, scrie ViaCluj.TV.

Zilele Culturale Maghiare au numărat anul acesta 30 de concerte pop, rock și jazz și 9 de concerte de muzică clasică și 11 de muzică sacră. Acestea din urmă au fost parte din Forumul Muzicii Sacre Maghiare, un program în premieră la ZCMC și care a avut loc în 9 biserici din oraș. De asemenea, 20 de grupuri folclorice din 6 țări au participat la cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Foclor „Sfântul Ștefan”, care s-a desfășurat în timpul festivalului. Mai mult de atât, peste 3.000 de persoane au luat parte, timp de patru zile, la spectacolele și activitățile din Curtea Folk, unde s-au sărbătorit 45 de ani de la înființarea mișcării Casa Dansului Popular din Ardeal.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Diferențe culturale între Constanța și Cluj. Cum se cheltuie banii publici

  1. chiar ai o obsesie cu clujul Totul raportat la cluj Cind si primarul nostru a vrut sa faca la noi un parc industrial ca la cluj si care ar fi fost o sursa buna de bani ,ati sarit toti ca are interese ascunse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România vrea să cumpere drone turcești Bayraktar

joi sept. 1 , 2022
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, solicită Parlamentului să aprobe achiziţia a trei sisteme de aeronave fără echipaj la bord (UAS) Bayraktar TB2, a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Valoarea contractului de […]

V-ar putea interesa și: