Diferențe. Cum arată aceeași băutură în Franța și România

„Nu neglijați amănuntele, pentru că amănuntele fac perfecțiunea, iar perfecțiunea nu este un amănunt.”, spunea Michelangelo Buonarroti.

Expresia se aplică foarte bine în multe domenii, mai ales în turism.

Județul Constanța este ocolit de turiști străini. În luna august – de vârf – au venit puțin peste 350. Explicațiile sunt multe și neplăcute pentru noi.

Printre ele se numără și serviciile oferite. Iată un singur exemplu, minor, evident, dar care se adună la multe altele. În fotografia de mai sus vedeți cum arată un espresso Martini într-un restaurant obișnuit din Nisa, Franța, și într-unul din restaurantele cu pretenții din Constanța.

Evident, și prețul diferă, dar diferența nu este exorbitantă.

Înainte de a cere însă, trebuie să oferi, spunea un bun specialist în HoReCa. Avea dreptate.

V-ar putea interesa și:

Cât costă o masă la cantina Parlamentului

Pentru Franța, trenurile care circulă cu 300 de km/oră nu sunt de ajuns. Cu cât va rula noul TGV

Cum se parchează într-un oraș din Franța și ce are de învățat Constanța. Exemplu de mobilitate urbană


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Diferențe. Cum arată aceeași băutură în Franța și România

    1. Salutare știu ca noi sa facem audiență copiem toate știrile de la alții chiar dacă ne afectează orașul dar ce e site din Cta deci e ok. Legat de știre ce sa zic eu personal am fost in nisa și nu arată așa băuturile poate mai exact e invers in orașul Constanta aveți locații care fac cele mai bune băuturi din lume sunt antreprenori care investesc foarte mult in acest domeniu de exemplu la Crazy găsești cele mai reușite băuturi din lume și sa nu mai vb ca dacă mergeți la Barisimo și Spune-ți ca băuturile nu sunt ok clar veniți se pe vremea lui Putin ( președintele Americi )
      Băuturile și restaurantele in nisa sunt fără mix Drink fără identitate acolo ai vin la pahar și champangne cocktail de after diner ca espresso Martini nu prea cred ca la voi Mixologie se face cu unt franțuzesc

  1. In primul daca vorbiți de cocktailuri poate că ar trebui să faceți comparația asta într-un cocktail bar, pentru „restaurantele de fiță” lăsați comparațiile legate de mâncare. Tine de noi toți să dăm exemple bune pt a ști în ce direcție să creștem. Dacă nu aveți surse bune de drinkuri, va pot ajuta in acest sens cu ceva sugestii in Constanța, s-ar putea să aveți parte de surprize plăcute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi miniștri vin marți în Constanța

lun oct. 17 , 2022
Constantin-Daniel Cadariu (foto stânga), ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna (foto dreapta), ministrul mediului, apelor și pădurilor, vor susține o conferință de presă marți, 18 octombrie a.c., ora 10:30, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța (Sala Remus Opreanu), având ca temă exploatarea turistică a plajelor, după implementarea proiectului […]

V-ar putea interesa și: