Dimineață, Spitalul Mangalia anunța că nu mai are niciun bolnav covid. Seara avea 6

spital mangalia

Cu bucurie, Spitalul Municipal Mangalia a anunțat, vineri dimineață, că a externat ultimul pacient infectat cu virusul SARS Cov 2. Pacientul era vindecat.

„De acum, ne apucam temeinic de curatenie, igienizam, nebulizam, sterilizam fiecare coltisor in parte pentru a putea reveni la activitatea de dinaintea inceperii acestei pandemii si pentru a va putea trata in siguranta!”, au spus reprezentanții spitalului.

Seara, potrivit Prefecturii Constanța, numărul de pacienți din spital a ajuns la 6!

„La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 29 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 27 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 6 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).”, a anunțat Prefectura Constanța.

În acest moment, sunt 62 de persoane internate, dintre care 58 din județul Constanța și 4 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.029 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 129 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 526 de cadre didactice, 1.306 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.824 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (591).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 92 de teste antigen rapide și 719 teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 33 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 77 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 27 mai a.c., 300 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 865 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.852 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.233 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Strada Constantin Bobescu din Constanța a fost asfaltată în totalitate

Fri May 28 , 2021
Strada Constantin Bobescu din municipiul Constanța a fost asfaltată în totalitate, recent. Prima etapă a asfaltării lăsase neacoperită o porțiune de câțiva zeci de metri dinspre strada Baba Novac. În urmă cu câteva zile, Confort Urban a asfaltat porțiunea lipsă, astfel că pe această arteră, care traversează cartierul Compozitorilor, la […]
strada-constantin-bobescu-constanta