Din 2.300 de femei care au făcut mamografie în cadrul unui proiect gratuit, 17 aveau cancer

Institutul Regional de Oncologie Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a prezentat astăzi  în zona Farului Genovez, Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, cu care se efectuează mamografii gratuite în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.  

„Cabinetul imagistic pe roți” este folosit pentru testarea femeilor cu vârsta între 50-69 de ani. Astăzi, 30 de femei din municipiul Constanța au beneficiat de o mamografie gratuită.  De mâine, unitatea mobilă își va continua periplul în județul Constanța.  

Programul ONCOFEM are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani fără o zi, din județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava.  

Până acum, în cadrul proiectului au fost făcute aproape 2300  de mamografii, 262 de femei au nevoie de  investigații suplimentare, iar 17 au fost confirmate, din păcate, cu cancer la sân.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ionel, un fost ospătar în Sinaia, ajuns pompier în Constanța, a salvat de la moarte un cetățean turc, după ce i-a vorbit pe limba sa

Mon Aug 1 , 2022
29.07.2022, ora 17.28. Apel la 112: „Pompierii, un mal de pământ s-a surpat. Un om este prins acolo. Veniți repede!“ „Echipajele sunt deja alertate. Sunt pe drum. Vor ajunge imediat!“ Tragedia s-a petrecut în comuna Castelu, din Medgidia, unde se executau lucrări la rețeaua de canalizare a localității. Imediat, au […]