Din 6 aprilie, 3 străzi din Constanța devin cu sens unic

Strada Poporului din Constanța (porțiunea dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu) devine sens unic

Primăria Municipiului Constanța implementează un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are ca scop decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile.

Începând de marți, 6 aprilie, 3 străzi din Constanța vor deveni artere rutiere cu sens unic. Traficul rutier va fi resistematizat astfel:

  • strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;
  • strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;
  • strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

„Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzii Poporului cu bulevardul Tomis, prin interzicerea virajului la stânga. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.”, consideră Primăria Constanța.

Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia.

Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • O tampenie sinistra. Pentru 300 de metri de sens unic pe Poporului cei care stau in zona Flamanda ocolesc mai mult de 1 km sa ajunga acasa. Asta inseamna aglomeratie si trafic aglomerat. Nu se poate urca nici din Trocadero spre Primaverii – se ocoleste pe la Dacia, pentru ca si Farului e cu sens de coborare din Tomis. Nu se poate veni din zona Soveja/ Eliberarii spre Mamaia… complet cretina idee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.