Dinastia Said – romanul SF al unui elev de clasa a opta

Cercul de lectură şi scriere creativă Muguri, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa, coordonat de prof. dr. Anastasia Dumitru, a susținut pe 25 martie 2024, lansarea cărţii elevului Cristian Dorian Hiastru, Dinastia Said, Editura Celebris, 2023, cu o prefaţă de prof. dr. Anastasia Dumitru.

Elevii liceului şi invitaţii Eugen Tiron, preşedintele Asociaţiei Culturale Flori Rodica Tighici Iacomi, Laura Văceanu, preşedinta Societăţii de Haiku Constanţa, Mircea Lungu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea au participat la dezbaterea Cartea şi lectura, încotro?!

În  PREFAŢĂ – Dinastia Said – provocarea imaginarului, profesor Dumitru Anastasia  a evidențiat faptul că autorul „Cristian Dorian Hiastru are curajul să debuteze cu un roman SF de aventură intitulat Dinastia Said. Într-o eră în care tinerii cad pradă ludicului electronic, elevul din clasa a VIII-a a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa le propune colegilor săi şi nu numai o alternativă – lectura unui roman inedit care să-i transporte în lumea fictivă a coloniei Azraelia şi a planetei Marte.”

„Am avut mai multe tentative de a scrie, dar am rezonat cel mai mult cu versiunea acestui roman… Scriu pentru că scrisul este chemarea mea. În 2022, am petrecut câteva zile fără nicio distragere încercând să-mi dau seama care este scopul meu. Am ajuns la concluzia că acesta este scrisul.”, a declarat Cristian Dorian Hiastru.

Evenimentul a avut loc în colaborare cu: Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Filiala Dobrogea, Editura Celebris, revistele InterArtes, Albatros,


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schema de ajutor minimis – termen de depunere a cererilor, 1 aprilie 2024, inclusiv

mar mart. 26 , 2024
Întreprinderile care dețin în proprietate clădiri și terenuri aferente acestora care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice în municipiul Constanța pe o perioadă de cel puțin 6 luni în cursul unui an calendaristic, întreprinderi care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Constanța, pot beneficia de schema […]

V-ar putea interesa și: