Directoarea (în preaviz) a Teatrului de Stat Constanța a dat în judecată Consiliului Județean și pe președintele instituției

Daniela Dumitrescu Horia Țuțuianu teatrul de stat constanța
Daniela Dumitrescu alături de președintele Consiliului Județean Constanța, în noiembrie 2016, când nu se gândea că îl va da în judecată

Daniela Dumitrescu, actuala directoare a Teatrului de Stat Constanța, a dat în judecată atât Consiliului Județean Constanța, cât și pe președintele instituției, Marius Horia Țuțuianu.

Daniela Dumitrescu cere anulare deciziei prin care Consiliul Județean Constanța, activând un punct din contractul de management, a hotărât, în urma unui audit amplu, înlăturarea acesteia din funcție, pentru gravele abateri constatate. Abateri care, în unele cazuri, au iz penal. Acesta se află în preavizul legal de 60 de zile.

Horia Țuțuianu a precizat că a găsit o „dezorganizare totală” și o „harababură”, subliniind totuși că vorbește despre managerul Dana Dumitrescu, nu despre actrița sau omul Dana Dumitrescu. Detalii despre rezultatele auditului puteți citi AICI.

Avocata Danielei Dumitrescu este Felicia Ovahesian, cunoscută constănțenilor, în ultima vreme, după ce s-a implicat activi în asociația „Constanța Altfel”, condusă de senatorul independent Vergil Chițac, fost PNL.

Daniela Dumitrescu a fost căsătorită cu liderul PSD Cristian Zgabercea, fiind cununată chiar de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. De altfel, aceasta a susținut concursul de management chiar pe vremea când Nicușor Constantinescu se afla la conducerea CJC.

Reamintim, Teatrul de Stat Constanța este instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.

Acțiunea în instanță a fost înregistrată în data de 29 ianuarie, la opt zile de le prezentarea concluziilor auditului, iar primul termen de judecată a fost fixat pentru 19 februarie, la ora 12.00, la Tribunalul Constanța.

Precizăm că, în primăvara acestui an, mandatul de manager al Danielei Dumitrescu expiră oricum și că este liberă să se înscrie la concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.