Directorul ANR, Cosmin Dumitrache: „Numărul navelor care tranzitează canalul Sulina s-a triplat”. Cum a afectat războiul din Ucraina porturile românești VIDEO

Traficul maritim prin porturile românești a crescut după izbucnirea războiului din Ucraina. Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber, de pe faleza Cazinoului, spune Cosmin Laurențiu Dumitrache, directorul general al Autorității Navale Române.

„Aproape zilnic, în portul Constanța avem la operare în jur 50 de nave. Anul trecut era 35 – 40. În luna mai 2022, de pildă, am avut 315 nave sosite în Portul Constanța, față de 281, în luna mai 2021.”, a precizat acesta.

A crescut foarte mult traficul pe canalul Sulina, de aproape trei ori față de anul trecut.

„La Sulina avem o triplare a traficului de nave care tranzitează canalul către porturi românești, ucrainene, cât și din Republica Moldova. Dacă în luna mai 2021 am avut în amonte 61 de nave și în aval 72 de nave, în luna mai a acestui an avem 202 în amonte și 193 de nave în aval.”, a mai spus Cosmin Dumitrache.

Acesta a precizat că nu sunt probleme din punctul de vedere al siguranței navigației.

„Din punctul nostru de vedere, exceptând minele (acea problemă a fost gestionată împreună cu Statul Major al Forțelor Navale Române), nu am avut probleme. Tocmai pentru a le preîntâmpina și pentru ca navigatorii să fie liniștiți, pentru a putea naviga în siguranță prin apele naționale, noi am stabilit rute recomandate către și dinspre porturile românești, rute care sunt monitorizate de către Forțele Navale.”, a mai spus directorul ANR.

Cosmin Laurențiu Dumitrache, director general ANR
Cosmin Laurențiu Dumitrache, director general ANR. Foto: Constanța 100%, iunie 2022
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

În România s-a emis primul număr de înmatriculare verde

Mon Jun 27 , 2022
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, luni, eliberarea primului număr de înmatriculare verde din România. Vă reamintim că de astăzi, 27 iunie, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea […]