Directorul CNAIR, audiat de deputații din Comisia pentru Transporturi. Deputatul Marian Crușoveanu, PNL, a cerut informații despre proiectele pentru Constanța

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a susținut o audiență în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din cadrul Camerei Deputaților.

„Pe lângă subiectele abordate, am încercat să aflu informații despre proiectele de investiții care au legătură directă cu județul nostru, iar aici mă refer la Alternativa Techirghiol și la drumurile expres Constanța-Tulcea și Tulcea-Brăila.”, a declarat Marian Crușoveanu.

În momentul de față, în ce privește Alternativa Techirghiol, CNAIR urmează să depună documentele pentru obținerea acordului de mediu.

„Din perspectiva directorului CNAIR, eliberarea acordului de mediu se va face în termen util, având în vedere că acest drum nu se intersectează cu ariile protejate Natura 2000. De asemenea, acesta ne-a confirmat faptul că Guvernul României urgentează, pe toate planurile, realizarea acestui proiect, astfel încât toată documentația să poată fi finalizată în vederea contractării execuției lucrărilor.”, a precizat deputatul liberal.

În ceea ce privește cele două drumuri expres, Constanța – Tulcea și Tulcea-Brăila, proiectele sunt prioritizate de Guvern. În momentul de față se lucrează la elaborarea celui mai rentabil traseu din cele trei variante existente. După izbucnirea războiului din Ucraina și deschiderea noului punct de frontieră de la Isaccea, valorile de trafic s-au schimbat considerabil, astfel încât proiectul necesită o analiză mai largă.

„Pe scurt, atât la nivelul CNAIR, cât al Guvernului, proiectele se află pe agenda de lucru și se fac eforturi, din toate părțile, pentru a fi avansate în vederea ajungerii în stadiul de contractare a execuției lucrărilor.”, a subliniat Marian Crușoveanu.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA lucrează în ritm susținut la toate cele 14 puncte de lucru deschise

Wed Sep 21 , 2022
RAJA a anunțat că la această oră se lucrează în ritm susținut la toate cele 14 puncte de lucru deschise. Cea mai complexă lucrare este cea care se desfășoară la intersecția bd. Aurel Vlaicu cu str. Vârful cu Dor din municipiul Constanța. Aici, echipele RAJA realizează înlocuirea conductei cu diametrul […]