Dispar peste 1.300 de locuri de parcare de pe bulevardele 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu

Costin Răsăuțeanu, unul din cei doi viceprimari ai municipiului Constanța, a fost invitat în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, unde a vorbit despre ce s-a realizat, dar și ce nu s-a realizat în ultimii patru ani, de când se alfă la conducerea orașului, alături de primarul Decebal Făgădău.

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu (stânga), în platoul Dobrogea TV
Viceprimarul Costin Răsăuțeanu (stânga), în platoul Dobrogea TV

A vorbit și despre proiectul de modernizarea a bulevardelor 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu, care prevede desființarea a peste 1.300 de locuri de parcare de pe stradă, dar și despre ce soluții se caută. Emisiunea poate fi urmărită la finalul articolului.

Iată câteva dintre principalele declarații:

„Primul an de mandat, unde s-a cerut o comunicare a ceea ce face echipa, cred că se justifică prin rezultatele care au apărut în anul 2, în anul 3, în anul 4 de mandat. După cum vedeți, acum se lucrează la foc continuu în oraș”.

„Aș prefera o critică bazată pe realitate și pe onestitate.”

„Să faci lucruri serioase, să reabilitezi Cazinoul, să faci o sală polivalentă, să reabilitezi peste 85 de străzi, care au fost efectiv construite de la zero, toate acestea au nevoie de planificare, de documentații, de certificare de urbanism, de autorizații de construire și așa mai departe.”

„Liceul Traian și celelalte unități de învățământ care au nevoie de săli de sport urmează să fie incluse în proiecte pe bani europeni. Există o prioritate pentru noi să investim în săli de sport.”

„Oricine ne poate judeca, pentru că atunci când ești la putere și nu poți să faci în 4 ani ce nu s-a făcut în 30 de ani îți asumi.”

Reporter: În acești 30 de ani, orașul a fost condus 10 ani și de Decebal Făgădău și 20 de ani de fostul dv. coleg, Radu Mazăre. Răspuns: „Permiteți-mi să nu fiu de acord cu dv. Nu cred că puteți pune în cârca unui viceprimar responsabilitatea conducerii unui întreg (n.r. oraș). A făcut parte dintr-o echipă, s-au făcut lucruri foarte frumoase, s-au făcut lucruri bune, sau poate s-au făcut și greșeli, dar lucruri bune cred că se văd și s-au făcut în mare parte de actualul primar.”

„Nu știu cum au reușit domnii de la Oradea și de la Cluj, pe care eu îi apreciez foarte mult, bravo lor! Acolo dânșii sunt primari de 3-4 mandate. Noi avem rezultate într-o perioadă în care nu s-a dorit să fie rezultate.”

„Sunt foarte multe hotărâri de instanță care au împroprietărit oamenii cu terenuri între blocuri. Odată ce omul este proprietar și își cere unele drepturi, adică reglementarea unui PUZ. Sunt foarte multe construcții cu care noi nu am fost de acord.”

„Nu poți să fii eligibil și nu-ți dă Uniunea Europeană bani să modernizezi bulevarde dacă faci locuri de parcare. Trebuie să renunți la locurile de parcare. Trebuie să faci trotuar cât mai generos, trebuie să faci pistă de biciclete, bandă dedicată pentru transportul în comun.”

„E corect să gândim așa, dar devine cumva o acțiune nepopulară, pe care constănțenii s-ar putea să nu o înțeleagă foarte bine. Îi înțeleg, dar s-ar putea ca peste ani de zile să fie de acord și să o aprecieze.”

„Avem 141.000 de mașini și aproape 3o.000 de locuri de parcare. În ultimii 3 ani de zile, noi am reușit să venim cu 3.159 de locuri de parcare noi, prin ce am sistematizat și eficientizat ca spații printre blocuri și nu ne oprim aici, pentru că înțelegem că în zonele rezidențiale trebuie să venim cu parcări.”

Referitor la cele 4 parcări promise în campanie: „Nu am renunțat la ideea de a identifica terenuri și de a identifica parcări. Sunt foarte multe terenuri pe care noi le-am identificat și ele sunt în litigiu.”

„Parcările supraetajate pe strucură metalică pot fi o variantă, numai că și aici trebuie să drămuiești banul public. Nu trebuie să aruncăm cu banii, trebuie să îi drămuim foarte bine și să îi cheltuim chibzuit. Nu renunțăm la ideea de parcări etajate în orașul Constanța. Veți vedea că vor apărea niște rezultate.”

Toate locurile de parcare de pe bulevardele care fac legătura între gară și Mamaia vor dispărea

Despre reabilitarea bulevardelor 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu, pe care nu se va mai putea parca: „Impactul este la peste 1.300 de mașini. Acum se lucrează în zonele dintre blocuri, afectată de modernizare, unde să identificăm, pe niște parcări deja existente, să venim cu supraetajări, sau să venim cu alte zone pe care le putem transforma în parcări.”

Realitatea Locală – 09 iulie 2020

Constanța 2016 – 2020. Ce s-a promis, ce s-a realizat. Invitat: Costin Răsăuțeanu, unul din cei doi viceprimari ai orașului.

Publicată de Dobrogea TV pe Joi, 9 iulie 2020


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Vine vremea la vot cand oamenii (Constantenii) vor aprecia sau d impotriva va vor sanctiona functie de cat si de ce calitate ati facut din ce ati promis
    Din pacate din cate vad eu si alti Constanteni ati pierdut o groaza de timp cu afaceri oneroase si asta este posibil sa va coste zeci de mii de VOTURI.

    ASA ca bice domnilor, lasati televiziunile si promisiunile… VREM FAPTE NU VORBE!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.