Disponibilizări masive la Damen Shipyards Mangalia. Sindicaliștii vor protesta în fața Ministerului Economiei

DMHI Mangalia - santier - muncitori (31)

Sindicatul Liber Navalistul (SLN) va organiza un protest în fața sediului Ministerului Economiei. Sindicaliștii nu sunt de acord cu intenția de concediere a unui nr. de 228 de salariați din cadrul șantierului naval Damen Shipyards Mangalia SA.

Constanța 100% a scris, în exclusivitate, încă din septembrie 2020, despre intenția olandezilor de la Damen de a disponibiliza 228 de angajați.

Protestul va avea loc vineri, 11 iunie 2021, în intervalul orar 12:00 – 14:00. Autobuzele vor pleca din Mangalia în intervalul orar 07:15 – 07:30. Membrii de sindicat care si-au exprimat acordul de a participa la protest sunt asteptati în fața porții de acces nr.2 din incinta parcarii santierului pentru îmbarcarea în mijloacele de transport.

Vor participa maximum 100 de persoane, aș cum prevede legea, pentru că suntem în stare de alertă. De asemenea, se vor lua toate măsurile pentru prevenirea coronavirusului.

„În data de 24 iunie 2021 va avea loc sedinta Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor DSMa, avand pe ordinea de zi aprobarea disponibilizarii prin concediere colectiva a 228 de salariati prin desfiintarea unui numar de 228 de posturi si reducerea numarului de personal incepand cu data de 1iulie 2021. Conform Actului Constitutiv al Societatii DSMa, orice decizie privind restructurarea fortei de munca a Societatii se va realiza numai cu votul expres favorabil al celor doi actionari (Acționarul Străin și Acționarul Român). SLN a transmis în mod repetat sesizări către Ministerul Economiei în legătură cu situația incertă și precară cu care ne confruntăm, însă până la acest moment nu am primit niciun răspuns. În data protestului vom depune o altă sesizare la registratura Ministerului Economiei, poate de aceasta dată ministrul va accepta dialogul cu reprezentanții sindicatului.”, au transmis reprezentanții SLN.

În august 2020, olandezii de la Damen au anunțat că dau afară 1.050 de angajați din întreaga lume. 870 sunt din România.

Statul român este acționar la șantier.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.