Divorț locativ în PSD Constanța. Horia Țuțuianu și-a mutat cabinetul

Sediul nou al parlamentarului PSD Horia Țuțuianu. Foto: Constanța 100%, 18 noiembrie 2022
Sediul nou al parlamentarului PSD Horia Țuțuianu. Foto: Constanța 100%, 18 noiembrie 2022

PSD Constanța este mai scindat ca niciodată. Partidul care se mândrea altădată cu o unitate de monolit, în care nimeni nu ieșea din front, este, de o bună perioadă, scena unor scandaluri imense. Unele din probleme sunt vizibile cu ochiul liber.

Cel mai recent episod a avut loc zilele trecute, când Horia Marius Țuțuianu, parlamentar PSD și fost președinte al Consiliului Județean Constanța, s-a mutat din sediul pe care îl ocupa alături de ceilalți colegi parlamentari.

Acesta a închiriat un nou cabinet parlamentar, pe bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean, la o aruncătură de băț de vechiul sediul.

Divorțul locativ este un semn clar că punțile de comunicare dintre echipa condusă și controlată de Felix Stroe și deputatul Horia Țuțuianu sunt iremediabil distruse.

Din informațiile noastre, obținute pe surse, picătura care a umplut paharul este că deputatului i s-a reproșat că nu a achitat o factură de câteva sute de lei pentru un contract pe care acesta nu îl încheiase.

Dincolo de aceste certuri, PSD arată ca un vapor în derivă. Echipa aflată la conducere renunță (sau încearcă să îl arunce peste bord) pe Horia Țuțuianu, un politician care are – ne place sau nu – o experiență administrativă vastă, dar și una obținută în mediul privat. A fost totuși președintele Consiliului Județean Constanța după ce instituția a fost condusă, așa cum a fost, de Nicușor Constantinescu, și a reușit să schimbe în bine multe lucruri acolo. Cu Mihai Lupu, PNL, și echipa sa la conducerea instituției acum, mandatul PSD-istului arată mult mai bine, prin comparație.

Schimbările acestea au loc și în perspectiva viitoarelor alegeri din PSD Constanța, dar și locale și parlamentare. Este posibil ca un tip precum Horia Țuțuianu să fie mai bine cotat decât majoritatea colegilor săi într-o ipotetică cursă pentru șefia CJC sau pentru un nou post de parlamentar. Se pare că există și un sondaj realizat recent în care Țuțuianu stă (mult) mai bine decât speră unii.

V-ar putea interesa și: Decebal Făgădău este favoritul constănțenilor pentru un nou mandat de primar.

Este totuși de neînțeles atitudinea conducerii actuale a PSD, care are experiență politică vastă, obținută în mulții ani de când se află în partid. Ar trebui să știe că e bine să-ți ții prietenii aproape și dușmanii și mai aproape.

Cu Horia Țuțuianu departe, se poate întâmpla orice în partid.

V-ar putea interesa și: Cum încearcă PSD Constanța să închidă gura jurnaliștilor constănțeni


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un aparat de radiologie de 223.000 de dolari zace nefolosit în Năvodari de aproape un an

sâm nov. 19 , 2022
Un aparat de radiologie care a costat aproape un sfert de milion de dolari zace nefolosit în orașul Năvodari, deși pacienții au mare nevoie de el. Primarul din localitate, Florin Chelaru, PSD, a declarat că orașul are „cel mai modern aparat de radiologie”, care a fost adus la Centrul de […]

V-ar putea interesa și: