DJS: Numărul turiștilor americani în Constanța a scăzut cu 85%

Numărul turiștilor americani în județul Constanța a scăzut cu 85%, potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța.

Potrivit instituției, numărul turiştilor sosiţi în luna ianuarie 2020 a fost de 18,2 mii persoane, faţă de 17,1 mii
persoane în aceeași perioadă din 2019, înregistrându-se o creștere de 6,6%. Și numărul înnoptărilor crește: 40,0 mii înnoptări în luna ianuarie 2020, faţă de 35,9 mii înnoptări înregistrate în luna ianuarie 2019.

Turiştii străini, în număr de 1499 persoane, sosiți în ianuarie 2020, sunt mai puțin de jumătate din numărul turiştilor străini sosiţi în ianuarie 2019 şi deţin o pondere de 8,2% în totalul turiştilor.

„Această reducere accentuată a numărului de turiști străini, în luna ianuarie 2020 față de ianuarie 2019, se datorează, în principal, unei reduceri cu peste 85% a numărului de turiști din Statele Unite ale Americii, de fapt o revenire la valorile înregistrate în anii precedenți.”, au precizat reprezentanții DJS.

Cel mai probabil, numărul de turiști americani în Constanța are legătură strânsă cu baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Continuă acțiunile de dezinfecție la spitalele din Constanța

mie apr. 1 , 2020
Pentru a combate infectarea și răspândirea noului coronavirus, Primăria Municipiului Constanța desfășoară permanent acțiuni de dezinfecție la sediul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, la cel al Serviciului Județean de Ambulanță, la cel al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei, dar și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Palazu Mare […]

V-ar putea interesa și: