DNA cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l cerceta pe Radu Mazăre în cazul blocului construit de Florin Cârstocea în Mamaia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DNA Constanța cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l cerceta pe Radu Mazăre în cazul blocului construit de Florin Cârstocea în centrul stațiunii Mamaia.

Procurorii s-au adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a admis solicitarea. Iată decizia lor.

„Admite solicitarea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie- Serviciul Teritorial Constanta. Sesizeaza Ministerul Justitiei din Romania in vederea formularii solicitarii catre autoritatile din Republica Madagascar, referitoare la obtinerea consimtamantului in vederea efectuarii urmaririi penale si a eventualei judecati a suspectului Mazare Radu Stefan in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr.204/P/2017 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie -Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu”, arata decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICC).

Radu Mazare a fost extradat, in luna mai, pentru a-si ispasi pedeapsa de noua ani de inchisoare, primita in dosarul retrocedărilor ilegale.

Conform legii, Mazare nu poate fi judecat sau cercetat penal in alte dosare fata de cel pentru care a fost extradat.

„Persoana predatî ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecata, nici deținută in vederea executării unei pedepse, nici supusa oricarei alte restricții a libertății sale individuale, pentru orice fapt anterior predarii, altul decat cel care a motivat extradarea”, potrivit articolului 74 din legea 302/2004.

Așadar, pentru a continua cercetarea penala pe numele fostului edil al Municipiului Constanta, procurorii au nevoie de aprobarea autorităților din Madagascar.

În faza de urmărire penală se află dosarul în care procurorii DNA fac cercetări cu privire la faptul că Radu Mazăre și alte persoane din Primăria Constanța au emis ilegal autorizaţia de construire a Riviera Residences, imobil situat pe plaja Mamaia, potrivit Mediafax. Complexul a fost inaugurat în anul 2013 și aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown. Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru că a emis o nouă autorizație de construire pentru complexul Riviera Residences, după ce prima autorizație fusese anulată de Tribunalul Constanța printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Judecătorii au constatat că prin construirea imobilului este încălcată legea care nu permite construirea imobilelor definitive pe nisip, la mai puțin de 100 de metri de mare.

Judecatorii instantei supreme l-au condamnat definitiv, in 8 februarie, la noua ani de inchisoare cu executare pe fostul primar al Constantei. Radu Mazare executa pedeapsa la Penitenciarul Rahova. In acelasi dosar au fost condamnati si Nicusor Constantinescu, Cristian Borcea si Dragos Savulescu.Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.