Doamnelor și domnilor, pregătiți-vă! Începe un nou episod din ”Cascadorii râsului”

Cristi Hagi

Mai sunt câteva zile până la începerea unui nou episod din ”Cascadorii râsului”. Se joacă o dată la patru ani și protagoniști sunt cei care vor să devină primari și consilieri locali. Pregătiți-vă, anul acesta ni se promite un spectacol deosebit.

Vom auzi, ca de fiecare dată, câte-n lună și în stele. Se vor construi spitale, se vor asfalta străzi, se vor amenaja noi parcuri. Primarii în funcție vor spune că vor face tot ceea ce nu au făcut în ultimii ani, cei aspiranți vor promite și mai mult.

Vom avea – avem deja, de fapt, mulți neica-nimeni care se declară de pe acum singura și unica (scuzați-mi greșeala) salvare pentru orașul acesta. Oameni pe al căror CV, dacă te uiți, îți vine să o iei la fugă. Nu au fost în stare să facă nimic nici pentru ei, nici pentru alții, dar se comportă de parcă au pus coada la prună, cum spun ardelenii.

O să mai râdem la ceva. La numele vechilor oameni, prezentați acum ca fiind imaculați, nepătați, frumoși. Ce contează că trecutul îi ajunge din urmă, că umbrele afacerilor suspecte îi înconjoară, că au fost și sunt girați de oameni pentru care Beciul Domnescu nu mai are niciun secret?

O să ne uităm și la episoade cu un comic de situație irezistibil. Tineri frumoși care s-au remarcat prin lipirea de afișe și lipirea de scaunele partidului, pe care aproape nimeni nu știe cum îi cheamă, care, în unele cazuri, au pactizat cu dușmanul politic, dar care acum sunt prezentați ca soluția pentru acest oraș gri, în care nu au reușit să schimbe nimic.

Din păcate, râdem, dar parcă nu este râsul nostru. Așa cum spunea Titu Maiorescu, în spatele oricărei comedii se ascunde o tragedie. Din păcate, o tragedie pe care o vom simți pe pielea noastră, în următorii patru ani.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dobrogea TV. Învingătorii din scaunul cu rotile

joi apr. 28 , 2016
Să trăiești într-un scaun cu rotile și să joci baschet par două noțiuni incompatibile. Nu este însă așa. Am întâlnit persoane remarcabile care demonstrează că, dacă ai voință, poți muta și munții din loc. Dacă aveți ocazia, vă invit să urmăriți un meci de baschet în scaune cu rotile. Va […]

V-ar putea interesa și: