DOBROGEA TV Marea Neagră și… lebedele negre

Dorin Popescu (stânga), președintele Asociației Casa Mării Negre, în platoul Dobrogea TV

Invitatul meu în emisiunea „Realitatea locală”, de la Dobrogea TV, de ieri, 23 noiembrie 2018, a fost Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre.

Subiectul: Marea neagră și… lebedele negre. Dorin Popescu, diplomat (nu spun ex, pentru că sunt convins că diplomația este mai mult o vocație, decât o meserie efemeră), doctor în litere, a vorbit despre o întâlnire pe care a organizat-o recent, unică în Constanța, în care a vorbit despre lebedele negre din jurul Mării Negre. Pe scurt: despre provocările care pot apărea în această zonă nu foarte liniștită a Europei.

Am vorbit și despre cum vede o eventuală unire a României cu Moldova, dar și despre impresiile sale din Chișinău, despre modul cum, aparent, Bulgaria este un elev mai bun decât România, în fața Uniunii Europene, dar și despre rolul Turciei, unul dintre actorii cei mai influenți din zona Mării Negre, țară în care pare că nu există disonanțe între politia internă și cea externă.

O emisiune pe care v-o recomand, dacă vreți să aflați unde se află, acum, România, dar și unde ar putea fi, în viitorul apropiat și mediu.

O puteți vedea mai jos.

Cristian Hagi

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.