DOBROGEA TV Mihai Petre analizează șansele candidaților la Primăria și Consiliul Județean Constanța

Mihai Petre în timpul emisiunii „Realitate locală”. Foto: printscreen Dobrogea TV

Mihai Petre a fost invitat în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, în care a analizat șansele candidaților la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța, dar și situația politică generală actuală.

Iată câteva din principalele declarații:

Mihai Lupu știe care sunt problemele în PNL și în teritoriu, de aceea varianta candidaturii sale este o variantă bună pentru PNL și este o variantă de competiție pentru Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, de altfel și el un candidat foarte bun și un președinte foarte bun.

Ultimele sondaje creditează USR cu 15%. Nu e rău. În comparație cu 22%, e o scădere, dar scădere a existat la alegerile prezidențiale, și când trebuia să ia măsuri nu au luat. Un perdant, cum a fost Dan Barna, ar fi trebuit să plece singur acasă.

La Consiliul Județean se detașează doi candidați: Horia Țuțuianu și Mihai Lupu. Nu neapărat ca exponenți ai partidelor, ci ca prezență pe scena politică, rezultate și experiență profesională, politică și administrativă. Ceilalți doi, Remus Negoi și Răzvan Filipescu, mai au până să ajungă la nivelul celor doi.

Mihai Petre

Citește și: Pro România vede paiul din ochiul PMP, dar nu bârna din ochiul său

Eu cred că PNL poate câștiga singur aceste alegeri locale, în toată țara, fără USR – PLUS, și primari, și președinți de consilii județene.

Se vorbește că PNL ar dori un alt candidat al nivelul municipiului Constanța. Zvonistica e destul de consistentă.

Nu văd azi un alt candidat mai bun decât Vergil Chițac.

(Despre Asociația Împreună Constanța va răsări): De ce cu asociație și nu cu sigla partidului, pentru că este evident că e PNL acolo? De ce te ascunzi în spatele unei asociații? N-am înțeles. Mi se părea mult mai fair față de electorat să îți asumi tu, ca partid. Asociația este o prelungirea PNL.

PNL și-a dat seama că nu au candidat, că procentele lui Ionuț Rusu, George Niculescu și Ovidiu Cupșa, adunate la un loc, sunt mai puține decât procentul lui Vergil Chițac, și cred că este la fel și astăzi.

Așa cum la Consiliul Județean se duce bătălia în doi, tot în doi se va duce și la Primăria Constanța: Decebal Făgădău cu Vergil Chițac.

Stelian Ion nu este la fel de consistent ca cei doi, însă, în comparație cu Remus Negoi la Consiliul Județean, este categoric un politician mult mai cunoscut, dar este un candidat mai degrabă pentru 2024 decât pentru anul acesta.

Horia Constantinescu a făcut o mișcare pe care n-am înțeles-o. A plecat bine ca independent, părea că se consolida ca independent, părea o candidatură nu câștigătoare, dar interesantă, și s-a înscris într-un partid microscopic, care este și partidul lui Dan Voiculescu. Eu nu am înțeles acest gest. PPUSL, în loc să-l ajute, îl va trage în jos pe Horia Constantinescu.

Discursul lui Mircea Titus Dobre nu prea mă interesează, ca să fiu sincer. E un discurs pe care mulți îl cataloghează ca făcând rău lui Decebal Făgădău și rupând din PSD. Eu am o altă părere. Eu am părerea că rupe exact din zona de critici ai lui Decebal Făgădău, pe care se bat deja vreo 4-5 candidați. Se pare că socoteala pe care și-o face n-o să se potrivească cu cea din târg.

Legăturile domnului Dobre cu PSD și cu administrația Mazăre sunt mai mult decât de notorietate.

După ce ai stat la aceeași masă cu niște oameni, azi, și mâine te apuci și îi înjuri, asta spune niște lucruri despre oameni.

Mihai Petre

Emisiunea poate fi văzută în întregime mai jos.energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.