DOBROGEA TV Teatrul de Stat Constanța pregătește 4 premiere: de la Molière la povestea adevărată a unui viol

 Erwin Șimșensoh Teatrul de Stat Constanța pregătește 4 premiere
Erwin Șimșensoh (stânga) în platoul Dobrogea TV

Teatrul de Stat Constanța pregătește 4 premiere, a anunțat directorul general, Erwin Șimșensohn, în emisiunea „Realitatea locală” de la Dobrogea TV.

„Suntem deja în repetiții pentru primele două proiecte. Premierele vor fi în februarie”, a declarat acesta.

Directorul a optat pentru un text clasic și unul contemporan. Este vorba despre „Tartuffe” de Molière, o comedie clasică franțuzească, și de un text contemporan israelian al scriitoarei Edna Mazia, care se numește „Jocuri în curtea din spate”. Textul e scris după un caz real care s-a întâmplat la finele anilor 80 în Israel: un viol într-un grup format din patru băieți și o fată.

A treia premieră care se pregătește este din Shakespeare. O comedie mai puțin cunoscută, dar nu mai puțin valoroasă: „Cei doi tineri din Verona”. Premiera va avea loc, cel mai probabil, înainte de Paște.

În fine, a patra premieră a stagiunii este din nou un text contemporan: o rescriere americană a „Pescărușului” lui Cehov. Titlul original este „Stupid Fucking Bird”. Încă nu s-a decis ce titlu va avea în română.

La finalul emisiunii, l-am întrebat pe Erwin Șimșensohn la ce spectacol ar merge dacă ar avea de ales din toate spectacolele din lumea aceasta.

„Ce mi-a plăcut mie foarte mult și am văzut recent este „Unchiul Vanea”, regizat de Andrei Șerban, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Un spectacol care are deja 12 ani. Mi s-a părut senzațional Cred că este unul din cele mai bune spectacole pe care le-am văzut eu vreodată. Pe mine personal m-a impresionat foarte, foarte tare și un spectacol care a fost invitat anul trecut, la festivalul din Constanța: „Itinerarii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, o coproducție româno-franceză”, a spus Erwin Șimșensohn.

Emisiunea în întregime o puteți vedea mai jos.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asfalt în loc de pământ pe strada Sfântul Ioan Damaschin din Constanța

lun ian. 20 , 2020
Programul de investiții în trama stradală desfășurat de municipalitate în cartierul Compozitorilor din municipiul Constanța în ultimul an a transformat străzile de pământ în artere rutiere pe care traficul se realizează în condiții optime. Pe strada Sfântul Ioan Damaschin, carosabilul a fost asfaltat pe o lungime de peste 160 de […]

V-ar putea interesa și: