Aproape jumătate din dobrogeni și-ar deschide o afacere, dacă ar avea bani

salariu, cod fiscal

Românii îşi doresc să investească într-o afacere dacă ar avea bani, aproape la fel de mult cât îşi doresc achiziţia unei case sau a unui teren, iar dorinţa de a deveni antreprenor există la nivelul întregii ţări, susţine Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 
În Muntenia și Dobrogea, procentul celor care vor să-și deschidă propria afacere este de 45.6%.
„Conform unor studii din România, la întrebarea ce aţi face dacă aţi avea 100.000 de euro în plus, pentru mine a fost o surpriză plăcută să văd că, aproape la acelaşi nivel cu achiziţia unei case, a unui teren, renovare sau îmbunătăţirea spaţiului locativ, cam la acelaşi nivel sau undeva foarte puţin sub se află intenţia de a investi într-o afacere. Deci mulţi români îşi doresc să investească într-o afacere. Ceea ce este un lucru foarte bun, există această dorinţă dacă ar avea bani”, a precizat, miercuri, Lucian Anghel, la Forumul Antreprenorilor Made in Romania – Cum să devii un antreprenor de succes.
Acesta afirmă că şi în cazul sondării dorinţei de deveni antreprenori la nivel de regiuni, rezultatele studiului au arătat diferenţe foarte mici între acestea, chiar dacă Bucureştiul este puţin peste.
„În cadrul aceluiaşi studiu s-a sondat dorinţa de a deveni antreprenor. Şi într-adevăr a fost o altă surpriză foarte plăcută şi interesantă: faptul că la nivelul întregii ţări nu doar Bucureşti, care este puţin în faţa altor regiuni, există dorinţa de a fi antreprenor. Bucureşti are 46,3%, Muntenia – Dobrogea – 45,6%, Transilvania – Maramureş – 44,7%, Moldova – Bucovina – 44,4%. Diferenţele nu sunt mari, iar dorinţa de a fi antreprenor există la nivelul întregii ţări. Evident avem nevoie de know-how, de finanţare, încredere, tenacitate. Sunt foarte multe lucruri pe care antreprenorii ar trebui să le deţină”, a spus Anghel.
Citând acelaşi studiu, preşedintele CA al BVB a precizat că una dintre barierele existente în România pe acest segment ar fi lipsa exemplelor de succes, în condiţiile în care se vorbeşte mai mult de falimente şi insolvenţe.
„Tot acest studiu a arătat care sunt barierele, sunt o serie de bariere funcţionale, emoţionale (…) Aş menţiona lipsa exemplelor de succes. Antreprenorii au dorinţa de a deveni antreprenori, dar din păcate în România de prea multe ori vorbim de exemple de falimente şi insolvenţe. Nu spunem că nu există aceste lucruri, există, dar există şi această senzaţie: cam nimeni nu are succes. Exemplele de succes foarte rar se întâlnesc în media. Asta am încercat să aducem aici, exemple de antreprenori români de foarte mare succes. Întotdeauna când îi ascult şi văd ce au realizat am un sentiment de mândrie că sunt român. Sunt astfel de afaceri care sunt realizate în România cu inteligenţa românească, cu capital românesc, se creează locuri de muncă, se creează valoare adăugată, ne creşte avuţia naţională, cu toţii vom trăi mai bine dacă vom avea cât mai multe poveşti de succes. Acesta este şi rolul Bursei de Valori Bucureşti, încercăm să intermediem între cei care au nevoie de bani şi investitorii care investesc şi care ar putea să finanțeze o parte din aceste business-uri”, a explicat Anghel.
Preşedintele BVB a menţionat că randamentul investiţiei la bursă în primele 7 luni ale anului pe indicele principal BET, incluzând şi dividendele, a fost de 11,4%, ceea ce înseamnă că „investitorii au fost remuneraţi consistent peste dobânda bancară şi peste inflaţie”.
 
Nu în ultimul rând, preşedintele CA al BVB a făcut un apel către antreprenori de a folosi piaţa Aero de la BVB, destul de puţin cunoscută, pentru că aduce beneficii extrem de mari pentru dezvoltarea unei afaceri.

Sursa: Agerpres

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Publicația Constanța 100%, sursă de informare pentru Comisia Europeană

Wed Aug 1 , 2018
Publicația Constanța 100% este sursă de informație pentru site-ul oficial al Comisiei Europene. În data de 31 iulie 2018, pagina de internet a Comisiei Europene a publicat un articol, în toate limbile țărilor din Uniunea Europeană, intitulat: „E momentul pentru o pauză în orașul Ovidiu din România” Comisia Europeană a […]
CT 100 Comisia Europeana