Doctorul Felix Voinea tratează litiazele renale cu cea mai modernă metodă din România, la Spitalul Județean Constanța

Secţia Clinică de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa se alătură centrelor de excelenţă din ţară care asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală, și anume ureteroscopia flexibilă.

Primele două intervenţii din spitalul din Constanța au fost efectuate cu succes la sfârşitul săptămânii trecute, de către o echipă medicală mixtă coordonată de către Dr. Victor Cauni, şeful secţiei Urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina şi Conf.  Univ. Dr. Felix Voinea, şeful secţiei clinice de Urologie a SCJU Constanţa.

Echipamentul care permite abordarea minim invazivă a litiazei renale constă într-un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, în valoare de 100.000 euro, a fost achiziţionat de către compania Monsson Trading şi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, prin intermediul fundaţiei Mecena.

„De aproximativ 10 ani rezolvăm cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali în toate localizările acestora dar este absolut necesar să progresăm, să putem rezolva minim invaziv litiaza renală, mulţi dintre pacienţi beneficiind până acum de aceste intervenţii în alte centre unde există dotarea necesară. Apreciem susţinerea reprezentanţilor Monsson Trading pentru achiziţia acestei aparaturi care reprezintă gold-standardul în zilele noastre şi le mulţumim”, a declarat Conf. Univ.  Dr. Felix Voinea, medic şef secţie clinică Urologie SCJU Constanța.

Datorită tehnologiei de ultimă generaţie litiaza renală este tratată acum fără nicio incizie iar pacientul poate fi externat a doua zi.

Acum câteva zeci de ani, intervenţia se efectua prin incizie iar cicatricile, consumabilele, recuperarea şi reinserţia tardivă a pacientului aduceau mari prejudicii financiare şi umane. Acum, având aparatură de performanţă, intervenţiile pot dura în jur de 15-30 de minute. Pacientul poate să fie externat a doua zi. Aceste intervenţii minim invazive acţionează în primul rând pentru o reinserţie socială foarte rapidă iar disconfortul în timpul operaţiei este minim.”, a declarat dr. Victor Cauni.

Noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subţire care poate fi utilizat inclusiv la copii şi care permite pătrunderea în condiţii de maximă siguranţă la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentaţi şi eliminaţi, fără complicaţii. Printre avantaje menţionăm reducerea timpilor şi costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infecţie, a complicaţiilor şi, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.

„Prin acţiunile întreprinse, Monsson Trading sprijină o comunitate întreagă. Oricine, oricând poate ajunge pacient al Spitalului Judeţean. Investiţia în sănătate înseamnă investiţie în oameni, investiţie într-o viaţă mai bună. Mulţumim!”, a transmis ec. Ionuţ Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanţa.

Ne bucurăm să putem contribui la îmbunătățirea calitatii serviciilor medicale oferite în cadrul secției de Urologie a SCJU Constanța și nu numai. Sănătatea este primordială, iar pentru susținerea ei este necesară atât implicarea celor din mediul public cât și a celor din mediul privat. Ca și în anii trecuți, Monsson Trading oferă suportul comunitații, fiind activ implicat în proiecte de renovare și reabilitare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa” “ a detaliat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

V-ar putea interesa și: FOTO. Angajat Monsson, semne obscene în trafic


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Și dacă noul spital nu va fi gata, cum veți răspunde, domnule Lupu?

mie feb. 1 , 2023
Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, membru PNL, spune tare și apăsat: „Construirea unui spital nou, la Constanța, este prioritatea zero a mandatului. Constanța va avea un spital nou. Este un angajament asumat!” El și echipa au reușit să piardă 5 milioane de euro, contract semnat de vechea conducere, pentru […]

V-ar putea interesa și: