DOCUMENTE. Organizatorii Neversea ne-au dus cu zăhărelul

neversea
Aici s-a anunțat inițial că va avea loc Neversea

Festivalul Neversea nu va mai avea loc pe plaja Reyna, anunțată inițial, din municipiul Constanța. Motivul: nu există aviz de la administratorul plajei, Apele Române. Cel mai probabil, festivalul se va ține pe plaja Modern. În această dimineață au început și unele mișcări de trupe în zonă. Despre cum vor ajunge 150.000 de oameni pe acea plajă, care are o singură alee de acces, vom vorbi zilele viitoare.

Cu toate acestea, organizatorii festivalului anunțau că festivalul se va ține în perioada 7-9 iulie 2017 pe plajă, în Constanța, exact așa cum a fost comunicat, și că nu există nici un impediment în organizarea evenimentului.

Conducerea Apelor Române este însă fermă: un astfel de eveniment nu poate avea loc pe o plaja anunțată, pentru că este o plajă reabilitată cu fonduri europene.

Ce spune Neversea

În data de 29.03.2017 am depus o solicitare către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral prin care solicitam acordul și documentația necesară pentru desfășurarea evenimentului. Ca urmare a solicitării emise, instituția mai sus amintită ne-a transmis răspunsul sau pe data de 03.04.2017 (documentul transmis de către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral are NR: 5224/O.A./03.04.2017), prin care ne-au informat asupra documentelor necesare și a procedurilor de îndeplinit pentru obținerea tuturor avizelor. Astfel, dorim să vă asigurăm că s-au purtat toate discuțiile necesare cu autoritățile competente și că nu există nici un impediment cu privire la autorizarea evenimenutului. Nu există nici un motiv de îngrijorare în privința organizării evenimentului NEVERSEA, acesta va avea loc în perioada 7,8,9 iulie 2017, în locația comunicată. Din păcate, am trecut prin situații similare și la prima ediție a festivalului UNTOLD, când s-a încercat o discreditare a evenimentului, lansându-se diverse zvonuri nefondate dar după cum știți, festivalul a fost un real succes, ba mai mult a și câștigat titlul de CEL MAI BUN FESTIVAL DIN EUROPA încă de la prima ediție. Anul 2017 va rămâne în istorie cu prima ediție a celui mai mare festival organizat pe litoralul românesc, NEVERSEA”, spune Adrian Chereji, director Marketing și Comunicare NEVERSEA (se semnează Edy Chereji).

Ce spun Apele Române

Declarațiile sale sunt contrazise de Apele Române. Într-un document intrat în posesia noastră, semnat de directoril Apelor Române, Victor Sandu, se arată negru pe alb:

„Societatea Neversea SRL nu a depus documentație pentru act de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, prin urmare, la data prezentei (n.r. 29 mai 2017), Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral nu a emis aviz pentru desfășurarea evenimentului Neversea. Pe plajele nou create prin proiectul de reabilitare a litoralului românesc nu se pot desfășura activități economice. Ținând cont de prevederile contractului de finanțare a proiectului „Reabilitarea litoralului românesc”, potrivit căruia plaja nou creată nu poate fi generatoare de venituri și nu poate crea avantaje economice unor terți, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral nu poate emite act de reglementare pentru desfășurarea unui eveniment cultural pe plajele nou create”, se arată în document. Actul este semant și de Relu Adam, director Departamentul Management Resurse Umane, Cătălin-Florian Căluian, șef Serviciu Juridic Contencios, Alexandrina Sterea, relații cu Publicul, Alice-Claudia Todașcă, relații cu publicul.

neversea

Aruncă pisica în curtea Primăriei Constanța

Mai mult, organizatorii Neversea SRL afirmă, printr-un comunicat de presă, că „Primăria Constanța „și-a asumat responsabilitatea să obțină avizele”. De altfel, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a afirmat că a discutat direct la nivel ministerial despre obținerea avizelor.

„În urma unor informații eronate apărute în unele publicații cu privire la organizarea festivalului NEVERSEA, pe plaja din Constanța, organizatorii festivalului doresc să asigure publicul CĂ NU EXISTĂ NICI UN MOTIV DE ÎNGRIJORARE privind organizarea festivalului în perioada și locatia comunicată! În baza protocolului de parteneriat semnat între organizatorii NEVERSEA și Primăria Municipiului Constanța, Primăria Constanța și-a asumat responsabilitatea de a obține avizele necesare bunei desfășurări a evenimentului, asigurând că toate avizele vor fi obținute, în termenele legale, astfel încât evenimentul să fie un real succes încă de la prima ediție. În plus, organizatorii festivalului, au demarat la rândul lor toate procedurile de avizare, încă din luna martie a acestui an.

Rețineți propoziția:

„În baza protocolului de parteneriat semnat între organizatorii NEVERSEA și Primăria Municipiului Constanța, Primăria Constanța și-a asumat responsabilitatea de a obține avizele necesare bunei desfășurări a evenimentului, asigurând că toate avizele vor fi obținute, în termenele legale”.

Protocolul semnat între Primărie și Neversea SRL prevede însă extrem de clar următoarele, la capitolul „Obligațiile SC Neversea SRL”:

„să solicite și să obțină toate autorizațiile, avizele, acordurile necesare desfășurării în bune condiții a evenimentului, conform legislației în vigoare.”

neversea

Primăria Constanța și-a luat obligația să elibereze avizul/autorizația de funcționare pentru desfășurarea evenimentului, dar în cazul de față cele mai importante avize trebuie să vină de la proprietarul spațiului unde va avea loc evenimentul, plaja, respectiv Apele Române. Adrian Chereji și nu a răspuns solicitării noastre de a explica această flagrantă contradicție.

Protocol confidențial

Interesant este că protocolul despre care vorbim este confidențial.

„Părțile se obligă să trateze cu maximă confidențialitate toate datele și informațiile, procedurile de lucru, situațiile de orice fel la care au acces, direct sau accidental, în cadrul desfășurării relațiilor contractuale. Documentele de orice fel, primite sau ajunse în orice alt mod în posesia unei părți, și care fac referire la afacerile sau personalul celeilalte părți, se încadrează în aceeași obligație de confidențialitate”.

Primăria Constanța se obligă „să nu comunice în niciun fel, direct sau indirect, terților, date, informații sau documente care intră în sfera obligației de confidențialitate, cu excepția autorităților publice care solicită în mod legal aceste informații”.

În ciuda confidențialității, protocolul poate fi consultat, la liber, pe pagina de internet a Primăriei Constanța.

P.S. La scurt timp după publicarea acestui articol, reprezentanții Neversea au anunțat că festivalul nu se va mai ține pe plaja Reyna, ci pe plaja Modern.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO+VIDEO. Protecția Consumatorilor a găsit „condiții groaznice” la Cuptorul cu plăcinte din Satul de vacanță

vin iun. 23 , 2017
Protecția Consumatorilor a găsit o mizerie de nedescris la Cuptorul cu plăcinte din Satul de vacanță. Aveți mai jos imagini video din timpul controlului. Inspectorii au găsit sute de kilograme de carne neconformă. Patronul restaurantului a fugit în timpul controlului. Cel mai probabil, acesta va fi amendat cu 30.000 de […]

V-ar putea interesa și: