DOCUMENTELE care arată cum a obținut CCINA Constanța 12 locuri de parcare GRATUIT. Ce pot face consilierii locali

parcare ccina
Locurile de parcare pentru care CCINA nu plătește niciun leu sunt blocate cu lanțul

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are 12 locuri de parcare pe care le-a primit GRATUIT de la Primăria Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe strada Soveja.

Locurile de parcare au fost obținute în 2011, prin votul tuturor consilierilor locali. Oamenii care locuiesc în zonă sunt foarte supărați, pentru că o parte din aceste locuri sunt blocate cu lanțul inclusiv la final de săptămână, când nimeni nu lucrează la CCINA Constanța. Reprezentanții instituției au declarat, pentru ConstantaFinanciara.ro, că au fost zile în care nu au pus lanțul, dar unii șoferi și-au parcat acolo mașinile cu zilele.

Tot ei spun că au avut nevoie de acele locuri de parcare pentru angajați, dar și pentru oficialități (deși numărul vizitelor oficiale este foarte mic).

Terenul, repetăm, este atribuit GRATUIT, deși CCINA Constanța a raportat, pentru anul 2017, venituri totale de 7.106.438 lei și cheltuieli totale de 7.082.703 lei. Rezultatul la finalul anului 2017: un excedent de 23.735 lei.

Reprezentanții CCINA Constanța nu au motivat de ce nu plătesc pentru aceste locuri de parcare.

CCINA Constanța era condusă la acea vreme de Mihai Daraban, care acum este președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, unul dintre adversarii declarați ai lui Radu Mazăre, în acea perioadă.

Orice consilier local din Constanța poate iniția un proiect de hotărâre prin care poate să restrângă numărul locurilor de parcare, de la 12 la 4, de exemplu, care să fie folosite numai pentru delegații oficiale. Poate, de asemenea, să impună plata unei sume pentru ocuparea domeniului public. CCINA are bani, are de unde să plătească. Sau poate chiar să ceară anularea hotărârii prin care CCINA beneficiază de aceste locuri. Angajații pot parca și puțin mai departe de instituție, la fel și puținele delegații oficiale care ajung acolo. E chiar mai bine așa, vor ajunge să cunoască mai bine orașul și realitățile sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.