Doi ani de la moartea lui Daniel Fripis. ISU Dobrogea: „Suntem datori să nu uităm”

fripisAcum doi ani, o tragedie lovea ISU Dobrogea și o familie din Constanța. În timpul unei misiuni care părea de rutină, pentru stingerea unui incendiu, Marius Daniel Fripis, comandantul misiunii, a fost lovit de o butelie care a explodat și a decedat.

Avea 42 de ani şi lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.

A fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

ISU Dobrogea a transmis, astăzi, un mesaj, la comemorarea a doi ani de la moartea lui Daniel Fripis.

„Suntem datori să nu uităm!
2 ani!
2 ani de când Dumnezeu l-a ales pe colegul nostru Slt Fripis Marius Daniel să intervină pentru salvarea semenilor alături de El.
Dumnezeu sa-l odihnească!”

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), intervenţia pompierilor constănţeni a fost făcută după ce o persoană a anunţat, prin 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu la o butelie GPL.

Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi cu şase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis suferind leziuni grave la faţă şi pierzându-şi viaţa.

„Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şi-a smuls semenii din ghearele morţii. Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, se spunea în comunicatul IGSU.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se întrerupe furnizarea apei potabile pe mai multe străzi din municipiul Constanța, pe 31 august

Tue Aug 29 , 2017
Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductei de distribuție apă potabilă cu diametrul de 110 mm, de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, RAJA Constanța este nevoită să întrerupă furnizarea de apă în ziua de joi, 31 august 2017, în intervalul orar 9,00-16,00. Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii […]
raja