Doi ani de la moartea lui Daniel Fripis. ISU Dobrogea: „Suntem datori să nu uităm”

fripisAcum doi ani, o tragedie lovea ISU Dobrogea și o familie din Constanța. În timpul unei misiuni care părea de rutină, pentru stingerea unui incendiu, Marius Daniel Fripis, comandantul misiunii, a fost lovit de o butelie care a explodat și a decedat.

Avea 42 de ani şi lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.

A fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

ISU Dobrogea a transmis, astăzi, un mesaj, la comemorarea a doi ani de la moartea lui Daniel Fripis.

„Suntem datori să nu uităm!
2 ani!
2 ani de când Dumnezeu l-a ales pe colegul nostru Slt Fripis Marius Daniel să intervină pentru salvarea semenilor alături de El.
Dumnezeu sa-l odihnească!”

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), intervenţia pompierilor constănţeni a fost făcută după ce o persoană a anunţat, prin 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu la o butelie GPL.

Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi cu şase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis suferind leziuni grave la faţă şi pierzându-şi viaţa.

„Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şi-a smuls semenii din ghearele morţii. Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, se spunea în comunicatul IGSU.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.