Doi bărbați au dosare penale pentru că au capturat păsări din categoria speciilor protejate

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați, azi, cu privire la faptul că, în zona Pescărie, două persoane ar fi montat plase pentru capturarea păsărilor.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat doi bărbați, de 52 de ani, respectiv 54 de ani.

Cu ocazia efectuării vehiculului cu care s-ar fi deplasat aceștia, în interior au fost descoperite cinci păsări aflate în colivii, precum și mai multe plase folosite pentru prinderea păsărilor. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că exemplarele de păsări în cauză fac parte din categoria speciilor protejate conform O.U.G. 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea exemplarelor din speciile pentru care sunt interzise vânarea și capturarea și capturarea sau uciderea speciilor sălbatice cu mijloace nelegale.”, a anunțat IPJ Constanța.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Conducea o autoutilitară ale cărei numere au expirat în 2017. Era și băut

Dum mart. 24 , 2024
Polițiști din cadrul Poliției Siguranță Transporturi – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Cernavodă au efectuat azi un semnal regulamentar de oprire șoferului unei autoutilitare care se deplasa pe strada Gării din comuna Mircea Vodă. S-a procedat la legitimarea și identificarea conducătorului auto, stabilindu-se că este vorba de un bărbat, de […]

V-ar putea interesa și: