Doi bărbați cereau bani pretinzând că sunt surdo-muți. Sunt cercetați penal pentru înșelăciune

La data de 1 februarie 2023, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au depistat, în parcarea unui centru comercial, doi bărbați, de 46 de ani, respectiv de 38 de ani, în timp ce solicitau diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că sunt persoane surdo-mute.

În același timp, persoanele în cauză prezentau și un formular cu inscripția unei asociații pentru persoane cu handicap.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Aveți grijă  cui oferiți bani și să nu vă lăsați înșelați de indivizi care pretind că sunt surdo-muți și că strâng bani pentru o falsă asociație/fundație umanitară. 
  • De asemenea, nu daţi curs solicitărilor de a vira sau a trimite diverse sume de bani, cu orice titlu, într-un anumit cont sau prin mandat poștal.
  • Ignorați mesajele în care sunteți anunțați că aţi fost desemnați câştigători la concursuri la care nu aţi participat.
  • Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, mai ales dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.
  • În cazul în care sunteţi contactați telefonic de astfel de persoane, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi apelați, în acelaşi timp, numărul de urgență 112, pentru a cere ajutorul poliţiei.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creați convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Andreea-Maria Croitoru, șefa Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române, a primit „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER”

joi feb. 2 , 2023
Dr. Andreea-Maria Croitoru, șefa Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române a primit, pe 31 ianuarie 2023, „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili”. Ordinul i-a fost înmânat de domnul contraamiral de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor […]

V-ar putea interesa și: