Doi cetățeni din Marea Britanie au mers la cerșit în Oradea

Britanicul făcea jonglerii pentru a atrage mila publicului. Sursă foto: ebihoreanul.ro

Poliţia Locală Oradea se confruntă cu un val de cerşetori veniţi în oraș nu doar din ţară, ci şi din străinătate. Un bărbat din Marea Britanie a fost ridicat la sfârşitul lunii octombrie din centrul oraşului, unde apela la mila publică.

Domiciliat în New Castle, britanicul în vârstă de 57 de ani le-a spus poliţiştilor locali că a venit la Oradea atras de faima oraşului.

„Prins în timp ce cerşea, cetăţeanul din Marea Britanie le-a spus poliţiştilor locali că umblă prin lume, că a aflat întâmplător de Oradea ca despre un oraş în dezvoltare şi a venit aici să îşi facă bani să poată pleca mai departe”, a declarat, luni, pentru Bihoreanul directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit acestuia, cetăţeanul străin a refuzat Azilul de noapte, unde ar fi putut beneficia de cazare, un duş şi o masă caldă.

Recomandare: Vergil Chițac a atras de două ori mai puține fonduri europene decât Decebal Făgădău, de 25 de ori mai puține decât Bolojan de la Oradea

„Bărbatul a spus că are cazare asigurată în Oradea, nu doarme pe străzi şi că se va descurca”, a spus Milian.

Fiind la prima abatere, cerşetorul străin a fost sancţionat cu avertisment. 

Acesta este cel de-al doilea caz din ultima lună în care poliţiştii locali au de-a face cu un cerşetor din Marea Britanie.

Recomandare: Oradea e în altă țară VIDEO

La începutul lunii octombrie aceştia au fost solicitaţi să intervină la capătul de linie de la podul CFR, unde un alt bărbat apela la mila publică.

„Bărbatul, tot din Marea Britanie, era în stare de ebrietate și ieșise la cerşit. Acesta a fost reclamat la Poliţia Locală pentru că, beat fiind, tot intra pe linia de tramvai şi împiedica circulaţia garniturilor”, a mai precizat Milian.

Chestionat de poliţiştii locali, omul a recunoscut că trăieşte din mila publică, fapt pentru care a fost, la rândul său, sancţionat cu avertisment. Și acesta a refuzat să fie găzduit la Azilul de noapte şi a plecat spre gară, de unde a şi părăsit Oradea.

Potrivit directorului Poliţiei Locale, Samuel Milian, în ultima perioadă, numărul cerşetorilor din ţară şi străinătate care vin în Oradea este în creștere.

Recomandare: Constanța promite, Oradea face. Zero locuri de parcare subterane sau supraterane în centru versus 2.000

„După cum singuri povestesc, cerșetorii sunt atrași la Oradea de reclama făcută oraşului. Sunt convinşi că orădenii o duc mai bine și că îşi vor face bani mai uşor”, a povestit Milian.

Dintre cerşetorii din afara ţării, cei mai mulţi vin din Republica Moldova. „În ultima perioadă am avut 15 astfel de cazuri. Vin şi apelează la mila publică în parcările de supermarketuri sau în alte zone aglomerate”, a spus directorul.

Odată prinşi în fapt, cerşetorii sunt identificaţi şi daţi pe mâna Poliţiei Naţionale. Cerşetorii străini aflați la prima abatere sunt sancţionaţi doar cu avertisment şi îndrumaţi să părăsească oraşul.

În medie, polițiștii locali primesc zilnic undeva la 30 de sesizări de la orădeni cu privire la cerșetorii care apelează la mila publică pe raza orașului.

Peste 90% provin din alte localități și și-au făcut din cerșetorie un mod de viață.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Instanța a decis: construcția noului stadion din Constanța poate să înceapă

mie nov. 8 , 2023
Construcția noului stadion din Constanța poate să înceapă. Lupta în instanță între firmele care au licitat pentru proiect s-a terminat definitiv. La licitația pentru construirea noului stadion s-au înscris două asocieri de firme: Construcții Erbașu SA – Tracon SRL, pe de o parte, SSAB AG SA – Metag Inșaat Ticaret […]

V-ar putea interesa și: