Doi copii cu afecțiuni grave, blocați în Italia, aduși în România cu un avion medical privat

Gabriela și Maya vor ajunge în Constanța la bordul unei aeronave speciale

Maya si Gabriela, doi copii cu afecțiuni grave rămași blocați dupa începutul crizei COVID în clinici din Italia vor fi aduși vineri in România cu un avion privat pus la dispoziție de Asociația Blondie cu sprijinul companiei constănțene COMPREST UTIL și a BEBETEI.

Costul transportului a fost de 21.000 euro. Aeronava este dotata cu toate facilitățile pentru a transporta acasă copiii si mamele lor.  

Maya are 2 ani si 8 luni si, la varsta de 1 an a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. Dupa o operatie complicata si 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia sa se continue radioterapia in afara tarii. In luna februarie a fost acceptata la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de sedinte de protonoterapie.

Gabriela are 13 ani si s-a nascut cu cu hidrocefalie, spina bifida si scolioza pentru care a suportat deja 11 interventii chirurgicale. Nu merge si este sondata urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie.

Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alaturi de alti pasageri, fara ca viata lor sa fi fost pusa in pericol si toata suferinta atator luni de tratament sa fi fost in zadar.

Avionul va ateriza maine, 10.04 2020, ora 19.00 pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu”. Dupa intoarcerea in tara Gabriela si mama ei vor ramane in Casauta Blondie care este, in acest moment centru autorizat de carantina pentru COVID – 19.

„Costul unei astfel de operațiuni este foarte mare și poate sa ajungă și la 30.000 euro, in special în aceasta perioada când foarte puține companii aeriene accepta sa zboare pe Milano. Noi am avut ieri cel puțin 5 variante – toate neconfirmate în final – pana când o companie a fost de acord sa efectueze zborul. Totul este foarte, foarte greu, iar miza este uriasa. Știi ca ai doar o singura varianta, sa reușești pentru ca familia se bazează pe tine ca poți și o sa ii aduci acasa.”

Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie
adelina toncean asociația blondie
Adelina Toncean

Asociatia Blondie a finalizat o actiune similara pe data de 28 martie cand a sprijinit repatrierea cu avion medical a unui baietel in varsta de 7 luni intubat si ventilat mecanic operat pe cord la Clinica San Donato din Milano.

„Asociatia a adus acum 2 săptămâni în tara încă un băiețel de 7 luni, operat pe cord, intubat și ventilat mecanic. Costul transportului a fost de 17.500 de euro. În afara de asta, alți 2 copii intorsi din Italia tot după o operație pe cord împreună cu mame lor au fost găzduiți timp de 14 zile în cadrul Căsuței Blondie – centrul nostru autorizat de carantina. Azi s-a încheiat perioada de carantina, i-am dus sa li se facă și controalele cardio și apoi, acasă. Maine în Căsuța Blondie va intra Gabriela împreună cu mama ei.”

Adelina Toncean

Lucrurile nu se vor opri aici, promite Adelina.

„Sunt vremuri atat de grele in care toata Planeta este data peste cap, dar exact in aceste timpuri trebuie sa ne asiguram ca nu lasam pe nimeni in urma. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre copii care au suportat deja atata suferinta… Promitem ca vom face toate eforturile pentru a aduce acasa toti copiii ramasi in clinici din Europa si rugam pe oricine cunoaste astfel de cazuri sa ne contacteze pentru a incerca sa ii ajutam.”

Adelina Toncean

Asociația Blondie aduce multumiri speciale celor care au facut posibila aceasta misiune: COMPREST UTIL, BEBETEI, Directia Consulara a Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada Romaniei in Italia, Consulatul General al Romaniei la Milano, Ministerul Afacerilor Interne, Directia pentru Situatii de Urgenta, Aeroportul International Baneasa “Aurel Vlaicu”, Aviance.

Grigore Comănescu
Grigore Comănescu

Citește și: VIDEO Omul de afaceri Grigore Comănescu despre cum sunt tratate firmele românești

Societatea Comprest Util, al cărei proprietar este omul de afaceri constănțean Grigore Comănescu, a fost infiintata in anul 1994, prin preluarea in locatie a unei statii de betoane apartinand CMM Constructorul Constanta. In anii care au urmat, societatea s-a dezvoltat ajungand in prezent sa detina in proprietate 13 statii de betoane situate in Constanta – Str. Interioara nr.4, Somaco, Constanta Port si Eforie cu echipamente moderne, automatizate si capacitate de peste 4000mc beton/zi, 2 statii de sortare si spalare agregate naturale de balastiera in porturile Ovidiu si Basarabi, 4 cariere de extragere piatra de diferite sorturi: granite, brecie, sisturi verzi, calcare ituate in Sibioara, Camena judetul Tulcea si Mihail Kogalniceanu – Sitorman, cu o productie de 20.000t/zi, sedii administrative si laboratoare de analize si incercari.

Dacă doriți să sprijiniți acțiunile Asociației Blondie puteți dona în următoarele conturi deschise la ING Bank – sucursala Obregia:

  • RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei
  • RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro

Asociatia Blondie – Imparte pentru alta parte

C.U.I. 40914732


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO A apărut ordonanța militară numărul 8. Unele restricții se îmblânzesc

joi apr. 9 , 2020
Guvernul României a anunțat că a adoptat ordonanța militară numărul 8. Unele dintre restricțiile impuse până acum se îmblânzesc. Iată ce spune ministrul de Interne. Din aceasta seara este permisa circulația după ora 22.00 celor care practică pescuitul comercial. Este permisa deplasarea apicultorilor înspre si dinspre stupina. Cel in cauza […]

V-ar putea interesa și: