Doi medici rezidenți de la Universitatea Ovidius din Constanța, premiați la Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală

O echipă de cadre didactice și medici rezidenți de la Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat la cea de-a 19-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicină Generală, organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Societatea Academică de Medicină de Familie, care s-a desfășurat în perioada 20 – 22 iunie 2024.

În cadrul sesiunii de comunicări pentru rezidenți, dr. Cristian Ioan Nichita, rezident anul 2 Medicină de Familie, a obținut premiul I pentru cercetarea cu tema „Sindrom cardio-renal tip 1. Insuficiență renală acută secundară unui infarct miocardic acut cu necesar de angioplastie coronariană”, coordonată de prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Totodată, dr. David Gaidargiu, rezident anul 1 Medicină de Familie, a fost premiat cu mențiune pentru lucrarea „Dileme de diagnostic și tratament în practica medicului de familie – pacient tânăr cu hipertensiune arterială complicată”, realizată sub îndrumarea Șef lucrări dr. Laura Maria Condur, coordonator rezidențiat Medicină de familie – Facultatea de Medicină a UOC.

„Rezultatele obținute răsplătesc munca depusă de rezidenții noștri și onorează, totodată, Facultatea de Medicină și Universitatea Ovidius din Constanța. Îi felicit pentru performanță și le urez mult succes în continuare”, precizează prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță.

La sesiunea de comunicări au participat 15 medici rezidenți în Cardiologie, Medicină de Familie și Medicină Internă, din zece centre universitare medicale din țară.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vreți să vă debranșați de la sistemul centralizat de încălzire? Iată ce piedici pun autoritățile

mar iun. 25 , 2024
Potrivit legii, perioada în care se depun cereri de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire este în afara celei în care se furnizează energie termică. De obicei, aceasta este cuprinsă între 02 mai și 01 septembrie. Anul trecut, Termoficare Constanța SRL a publicat pe pagina sa de internet formularele […]
radet debransare constanta

V-ar putea interesa și: