Doi turiști din Mamaia, posesori de BMW, și-au demontat plăcuțele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea. Ce au pățit

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în nordul stațiunii Mamaia, în zona Summerland, pe 28 iulie, două autoturisme care aveau demontate plăcuțele de înmatriculare. Acestea erau staționate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător și cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare.  

Cei doi turiști veniți în vacanță în stațiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi niște bani, neachitînd taxa de parcare.

„Cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru și-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, polițiștii locali au procedat la identificarea acestora și i-au sancționat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr.123/2021.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

Pentru unul dintre contravenienți s-a dispus și măsura ridicării și transportării autovehiculului în parcul auto al municipalității situat pe strada Caraiman, nr.1.  

Așadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.  

Celălalt conducător auto s-a prezentat la mașină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare.  

Pentru ca astfel de incidente să nu strice vacanța nimănui, poliția locală vă roagă să vă plătiți parcarea.

Parcarea în Mamaia costă 4 lei pe oră, dar, de câteva zile, în perioada 19.00 – 09.000 este gratuită. De asemenea, primele 30 de minute sunt gratuite.

Aducem la cunoștința opiniei publice faptul că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează conform actelor normative în vigoare. Vă rugăm să ne sesizați în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.”, a mai spus primăria.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Fanfara „Muzica Apelor” încântă litoralul românesc și în luna august! Programul concertelor

Fri Jul 29 , 2022
Ce poate fi mai relaxant decât o seară muzicală sub cupola unui cer senin de vară? Așadar, dragi constănțeni, dar și turiști, nu ezitați să sosiți din timp cu mic, cu mare, la evenimentele special pregătite, pentru a asculta revigorante refrene de odinioară, dar și ritmuri populare sau moderne, mereu […]

V-ar putea interesa și: