Doliu la Spitalul Județean de Urgență Constanța, după moartea doctorului Unc

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” sunt în doliu după moartea profesorului doctor universitar Dumitru Octavian Unc.

Aceștia au transmis un mesaj de adio.

        „Noi, colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța ne despărțim astăzi, cu nespusă tristețe, de un mare OM, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a plecat, prea repede, la Ceruri, în această dimineață, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri. Covid-19 a învins din nou.

        Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii și mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

        Despre activitatea sa profesională este greu să povestim în câteva cuvinte. „M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară „Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie”, spunea însuși Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc.  A venit ca medic stagiar la Spitalul Județean Constanța în1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998 iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanța. A fost iubit de colegi, de studenți și de pacienți, deopotrivă.

        Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

       „Zâmbetul dulce și bun l-ai ascuns

Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns

Și troc ai făcut pe nori doar cu El

Luându-ți pe ascuns, pământ pentru cer”

Dumitru Octavian Unc, Pământ pentru cer

Vă recomandăm și: Ultima postare a profesorului Unc, tulburătoarea arie Valentin din Faust


Leave a Reply

Your email address will not be published.