Doliu național, timp de trei zile, pentru Regele Mihai

regele mihai
Regele Mihai a murit, la 96 de ani

Primul ministru Mihai Tudose a anunțat, astăzi, că în România va fi decretat doliu național în zilele când sunt programate funeraliile Regelui Mihai.

„Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mișcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, zilele în care practic se desfășoară funeraliile fostului rege al României”, a anunțat Mihai Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Zilele de doliu național sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern. Actul normativ stabilește că în zilele de doliu național instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României. În zilele de doliu național, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Regele Mihai a murit, marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția.

Potrivit unui anunț al Casei Regale, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în România la data de 13 decembrie, la ora 11.00. La 16 decembrie, la ora 12.30, este programată slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală, iar la 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Ovidius in love” poate fi văzut pe 7 și 8 decembrie. Reprezentațiile sunt precedate de expoziții inedite

mie dec. 6 , 2017
Spectacolul „Ovidius in love”, care poate fi văzut în aceste zile la Teatrul de Stat Constanța, este considerat evenimentul cultural al anului în Constanța. Viziunea artistică a regizorului Alexander Hausvater, interpretarea actorilor constănțeni, muzica, scenografia, costumele și machiajul fac din această montare unul dintre cele mai spectaculoase evenimente artistice din […]
ovidius in love

V-ar putea interesa și: