Doru Iordache, consilier al primarului Chițac: „Ne abținem să mai dăm un termen pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”

Doru Iordache, consilier personal al primarului Vergil Chitac, a vorbit astăzi public despre redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. A participat la deschiderea Centrului de Evaluare Covid din zona Medeea, unde a fost întrebat de ziariști în ce stadiul sunt lucrările de la Infecțioase.

„Spitalul este pe ultima sută de metri. Din punct de vedere funcțional, trebuie implementată numai instalația electrică. Astăzi avem deja o parte din proiectul electric. E vorba despre subsol, parter și laborator. Intenția noastră este ca să atacăm treptat aceste lucrări și vom începe cu subsolul, parterul și laboratorul, pentru a putea da drumul spitalului cu spitalizare de zi.”, a spus Iordache.

Treptate, vor fi atacate și restul etajelor.

A fost întrebat și când se va redeschide:

„Ne abținem să mai dăm un termen. Încercăm să terminăm totul până la 1 martie, dar este vorba și despre viteza cu care se mișcă arhitecții.”, a spus el.

Șeful său, primarul Chițac, a declarat anul trecut că spitalul va fi deschis în decembrie 2021, apoi a avansat un nou termen: finalul lunii februarie 2022.

Consilierul a mai spus că, probabil, lucrările de reabilitare vor costa, în total, 500.000 de euro.

„Mare parte din lucrări urmează să continue, dar cred că, estimativ, cam 500.000 de euro s-au cheltuit până acum.”, a precizat Iordache.

Spitalul nu are nevoie de echipamente medicale, a pierdut numai aparatura de la ATI, dar „poate funcționa la modul ăsta”, a subliniat consilierul. Declarațiile le puteți vedea aici: https://fb.watch/byWNiitt4o/

Vă reamintim că Primăria Constanța a încheiat un contract de 1.000.000 de euro pentru luminițe de Crăciun, iar primarul Chițac a declarat că vrea să cheltuie o sumă similară și în acest an.

Doru Iordache este fost ziarist.

Vă recomandăm și: Vergil Chițac despre problemele de la Spitalul de Boli Infecțioase: „Eu pot să fiu profesor de limba română, ce vreți să răspund eu?” VIDEO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța a anunțat că a amenajat o parcare modernă de 28 de locuri

mar feb. 1 , 2022
Primăria Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că aproximativ 800 de metri pătrați de teren impropriu au fost reconstruiți anul trecut pe strada Oleg Danovski, situată în Faleză Nord. „În locul garajelor și noroaielor a fost amenajată o parcare modernă cu 28 de locuri.”, a precizat instituția, prin Biroul […]
parcare-strada-Oleg-Danovski-3

V-ar putea interesa și: