Dosar penal în cazul Hanul Balcan. Stelian Ion: „Responsabilitatea politică și morală aparține primarului Vergil Chițac”

Stelian Ion, Dumitru Caragheorghe și Florin Cocargeanu în timpul unei conferințe de presă. Jos, Hanul Balcan

Consilierii locali USR Constanţa au depus o plângere penală împotriva secretarului general al municipiului Constanţa, Mirabela Călin Viorela, după vânzarea Hanului Balcan, obiectiv aflat în strategia culturală a Constanţei.

„Consilierii locali USR Constanța au depus un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța îndreptat împotriva secretarului general al Primăriei Constanța, doamna Mirabela Călin și bineînțeles, organele competente vor trebui să analizeze situația și să identifice cine sunt vinovații în toată această procedură făcută haotic și dezorganizat”, a declarat liderul consilierilor locali USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, într-o conferință de presă.

Deputatul Stelian Ion a subliniat că nu există altă cale.

„Ne aflăm într-o situație tristă pentru soarta Hanului Balcan și în fața unei încălcări flagrante a Legii. Practic, am fost puși în fața faptului împlinit și nu am avut de ales. În situația dată, acest denunț reprezintă singura cale prin care Legea poate fi impusă. Constanța nu este sat fără câini. Dreptul de preempțiune a fost sabotat la nivel de primărie, iar doamna secretar general este prima chemată sa explice acest lucru. Domnul primar Vergil Chițac are o responsabilitate politică și morală în această speță, pentru că el este cel care o menține artificial în funcție pe Viorela Mirabela Călin.“

Și viceprimarul Florin Cocargeanu a subliniat că va face demersuri în vederea recuperării acestui obiectiv.

„O să solicităm primarului Vergil Chițac toate măsurile necesare pentru exproprierea acestui obiectiv”, a afirmat Cocargeanu.

Hanul Balcan a fost cumpărat, recent, de fostul prefect al Constanței, Ion Constantin. Prețul de achiziție a fost de 650.000 de euro. Deși bugetar de-o viață, acesta a declarat că a avut banii de la „familia extinsă”.

Conferința poate fi urmărită mai jos.

V-ar putea interesa și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Dosar penal în cazul Hanul Balcan. Stelian Ion: „Responsabilitatea politică și morală aparține primarului Vergil Chițac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

PSD l-a reales pe Maricel Cîrjaliu, judecat penal pentru abuz în serviciu, în funcția de președinte al organizației Agigea, sub privirile președintelui Felix Stroe

Fri Aug 26 , 2022
Maricel Cristian Cîrjaliu, actual primar în Agigea și judecat penal pentru abuz în serviciu, a fost reales în funcția de președinte al Partidului Social Democrat Agigea. Miercuri, 24 august, a avut loc Adunarea Generală a Organizației Comunale PSD Agigea, în cadrul căreia a fost ales noul Birou Local al Partidului […]