Dosar penal pentru o femeie care cerșea împreună cu fiica minoră

cersetoare politia locala constanta
Cele două cerșeau în apropiere de parcul din fața Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța

O femeie de etnie rromă care cerșea în centrul Constanței, împreună cu fiica sa, minoră, este cercetată penal de polițiști.

Polițiștii locali din Constanța spun că, în data de 16 februarie 2019, lau depistat o femeie, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Constanța, care se folosea de o persoană minoră în vârstă de 12 ani, în vederea obținerii unor foloase materiale de la trecătorii de pe strada Ștefan cel Mare în proximitatea parcului Oleg Danovski și a unei parcări publice. Persoana în cauza a recunoscut că cerșește împreună cu fiica sa minoră.

„Întrucât fapta întrunea elementele constitutive ale infracțiunii „Exploatarea cerșetoriei. Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile”, au fost întocmite actele premergătoare în vederea sesizării organelor judiciare, iar persoanele au fost predate lucrătorilor Secției 3 Politie competenta în soluționarea cazului. De asemenea, a fost notificată și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Constanța pentru a dispune măsurile legale ce le intră în competență”.

Valentina Chiriță, purtător de cuvânt al Poliției Locale Constanța

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța spun că în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală.

„La data de 16 februarie a.c., ora 11.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au identificat o femeie, în vârstă de 47 de ani, care, împreună cu fiica sa minoră, în vârstă de 12 ani, apela la mila publicului pe o stradă din municipiul Constanța. În cauză a fost întocmit dosar penal.”

IPJ Constanța

Poliția Locală vă roagă, pe această cale, să vă alăturați campaniei pe care au inițiat-o, „SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dați bani cerșetorilor, pentru ca astfel, împreună, „să asigurăm un climat public civilizat”.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sute de constănțeni pe faleză, datorită vremii frumoase

Sun Feb 17 , 2019
Sute de constănțeni au ieșit, duminică după-amiază, pe faleză, pentru o plimbare în aer liber. Aceștia au profitat de vremea frumoasă. Afară erau peste 10 grade Celsius, soare, iar vântul nu bătea cu putere. O vreme primăvăratică. Mulți dintre ei nu s-au oprit la o plimbare pe faleză, ci au […]