Dosare penale întocmite de polițiștii constănțeni de la Serviciul Rutier

Polițiștii constănțeni de la Serviciul Rutier au întocmit mai multe dosare penale.

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 10.05, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Soarelui din localitatea Valu lui Traian, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 18.35, polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 381, în localitatea Valea Dacilor, dinspre Medgidia către A2, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 39, în localitatea Agigea, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale.

Activități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 3 au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului în zonele aglomerate de pe raza municipiului Constanța.

În acest context, polițiștii au oferit cetățenilor materiale cu sfaturi de prevenire, acordând o atenție deosebită persoanelor vârstnice, care pot deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuințe și tâlhărie, ca urmare a neglijenței în ceea ce privește luarea unor măsuri optime de siguranță.

Astfel, aceștia au fost sfătuiți să evite deplasarea pe timpul nopții în zonele slab iluminate și necirculate, să nu poarte bunuri de valoare la vedere și, indiferent de pretext, să nu se lase conduși de persoane necunoscute în locuri retrase.         

Totodată, polițiștii le-au transmis cetățenilor câteva sfaturi importante cu privire la păstrarea în siguranță a locuințelor și autoturismelor.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.