Două autoturisme de lux căutate de autoritățile din Suedia, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două autoturisme de lux, în valoare totală de peste 90.000 de euro, care erau căutate de autoritățile suedeze. Vehiculele, aflate în posesia unor cetățeni români, au fost descoperite în zona de competență a Poliției de Frontieră Constanța.

Autoturism descoperit la PTF Constanța Sud

În data de 17 februarie 2025, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Constanța Sud au verificat un autoturism înmatriculat în Suedia, deținut de un cetățean român.

În urma verificărilor realizate în cooperare cu ofițerii Frontex detașați la Garda de Coastă, s-a constatat că vehiculul figura ca fiind căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile din Suedia. Autoturismul urma să fie exportat în Azerbaidjan, fiind încărcat pe o navă tip RO-RO, destinată transportului internațional de mărfuri.

Autovehiculul, evaluat la aproximativ 250.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Al doilea autoturism, identificat la Techirghiol

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un al doilea autoturism de lux, tot înmatriculat în Suedia, aflat în posesia unui alt cetățean român, pe raza localității Techirghiol.

După verificări amănunțite, s-a confirmat că și acest vehicul figura ca bun căutat în vederea confiscării, conform unei alerte emise de autoritățile suedeze. Mașina, estimată la aproximativ 215.000 de lei, a fost de asemenea indisponibilizată la sediul instituției pentru investigații suplimentare.

Ancheta continuă

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. După finalizarea investigațiilor, se vor dispune măsurile legale necesare în conformitate cu legislația în vigoare.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Istoria gărilor și căilor ferate din Constanța: deciziile curajoase au transformat orașul și stațiunea Mamaia (II)

mar feb. 18 , 2025
Orașele sunt vii, se transformă, evoluează. Unele prosperă, altele se sting așa cum se stinge o ființă. Arterele de circulație – șoselele sau căile ferate – sunt unul dintre sistemele vitale ale organizării urbane și sunt cele mai afectate de schimbări. Istoria ne spune că orașele se dezvoltă, iar astfel […]