Două cazuri de coronavirus la angajate din Vama Veche. Terasa și-a autosuspendat activitatea. Conducerea ne roagă să susținem industria HoReCa

terasa visavi

Conducerea terasei Visavis din Vama Veche a anunțat, oficial, că două dintre angajate au fost confirmate cu noul coronavirus.

„Am vegheat ca atat ele, cat si intregul personal si toti clientii locatiei sa fie protejati de orice fel de risc, si le suntem alaturi in aceasta situatie dificila.
Mentionam ca ele sunt in afara oricarui pericol, in grija medicilor si le uram insanatosire grabnica. Dorim totodata ca situatia aparuta in locatia noastra sa nu fie un reper de teama pentru clientii locatiilor din Vama Veche sau chiar din tara. Va asiguram ca am luat toate masurile impuse de autoritati, cat si masuri suplimentare din grija pentru oamenii dragi noua, personal si pentru fiecare dintre voi. Suntem siguri ca si ceilalti antreprenori din domeniu constientizeaza riscurile si doresc ca toata lumea sa se poata bucura de serviciile lor. Va rugam asadar pe fiecare dintre voi sa fiti alaturi de noi si sa continuati sa sustineti industria HoReCa vizitandu-ne si simtindu-va bine alaturi de noi, respectand cu maxima responsabilitate normele extrem de corecte impuse de autoritati. Doar astfel vom putea impreuna sa depasim aceasta situatie si sa ne bucuram de lucrurile frumoase de #visavis si de oriunde.”, spun reprezentanții terasei.

Aceștia au decis să autosuspende temporar activitatea. Întregul personal va intra in izolare, iar locatia va fi din nou dezinfectata.

𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐚 – 𝐏𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐚 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐚 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐕𝐢𝐬-𝐚-𝐯𝐢𝐬 𝐕𝐚𝐦𝐚 𝐕𝐞𝐜𝐡𝐞

Ca urmare a articolelor aparute in presa referitor la cazurile de infectare cu Covid-19 din Vama Veche, Visavis a emis și un comunicat de presă, pe care vă invităm să-l citiți mai jos.

„In data de 14 iunie 2020, am fost informati de catre una dintre colegele noastre, care a facut parte din staff-ul Vis-a-Vis in perioada 12-14 iunie, ca a dezvoltat simptome de infectie respiratorie. I-am solicitat imediat autoizolarea si testarea pentru Covid-19 inainte de a i se permite revenirea la munca. In noaptea zilei de vineri, 19 iunie ora 23.30, ne-a comunicat rezultatul testului, pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus, ea aflandu-se acum internata in spital. Mentionam ca din data de 14 iunie colega noastra nu a mai luat contact cu locatia sau personalul.

O alta angajata a locatiei ne-a comunicat tot in data de 19 iunie ca si-a pierdut gustul si mirosul, fiind trimisa imediat in autoizolare. A doua zi a fost testata, confirmata pozitiv si internata.

In urma aflarii informatiilor de mai sus, am apelat atat serviciul de urgenta 112 cat si DSP Constanta in noaptea de vineri, 19 iunie in jur de ora 1 am, la circa o ora si jumatate de la confirmarea primului rezultat pozitiv, pentru a primi instructiuni. Ni s-a comunicat faptul ca reprezentatii DSP vor veni la locatie pentru efectuarea anchetei epidemiologice sambata, 20 iunie, si ni s-a recomandat izolarea personalului. Am actionat in consecinta, efectuand o dezinfectie generala a locatiei in dimineata zilei de 20 iunie si inlocuind intregul personal cu colegi noi, chemati special din alte localitati, pentru a ne asigura ca nici unul dintre ei nu a avut contact anterior cu staff-ul locatiei.

Este necesar sa mentionam ca in urma informatiilor transmise autoritatilor, acestea NU au dispus inchiderea locatiei ci au permis continuarea activitatii cu noul personal si cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Am decis intern suspendarea temporara a activitatii si suntem in contact permanent cu autoritatile cu care colaboram strans in vederea luarii tuturor masurilor necesare eliminarii riscului de infectare atat in randul personalului, cat si al clientilor.

Dupa o perioada grea, in care industria HoReCa a fost grav afectata, cu totii ne-am dorit sa revenim si sa ne reluam activitatea, fara insa a pune in pericol sanatatea clientilor sau colegilor nostri. In acest sens, atat angajatii cat si colaboratorii au fost informati asupra masurilor de preventie si au fost echipati cu masti si manusi de protectie iar in locatie am efectuat si continuam sa efectuam dezinfectii periodice, masuri luate inca de la deschidere. Servirea la bar se face in regim takeaway, in locatie fiind disponibile doar cateva mese, amplasate conform reglementarilor legale in vigoare. De asemenea, angajatilor le este monitorizata starea de sanatate, acestia putand intra in ture numai daca nu prezinta simptome de infectie respiratorie. Vom actiona in continuare cu maxima responsabilitate si in stransa colaborare cu autoritatile competente, respectand cu strictele regulile de igiena si preventie stabilite de acestea si am pregatit si un set de masuri interne, suplimentare fata de cele deja aplicate inca de la deschiderea locatiei, pentru situatia in care in randul colegilor sau colaboratorilor nostri ar mai aparea suspiciuni de infectare cu Covid-19

Mentionam totodata ca intreg staff-ul ce a fost contact direct cu persoanele indentificate pozitiv cu Covid-19 a fost plasat conform regulilor stabilite de autoritati in izolare la domiciliu.

Referitor la informatia aparuta in presa cu privire la evenimentele din 3-4 iulie 2020 ce ii au ca invitati pe Andi Moisescu, Emeric Imre si Ducu Bertzi, va asiguram ca intregul personal ce va deservi in locatie este unul ce nu a avut contact direct cu persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 si vom mentine cu rigurozitate toate masurile prezentate mai sus.”

Sursă foto: Facebook

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Scrisoare deschisă către Parlamentul și Guvernul României. Tinerii, studenții și elevii din România solicită măsuri ferme privind situația patrimoniului fostului UTC

Mon Jun 22 , 2020
Organizațiile de tineri, studenți și elevi din România salută demersurile inițiate de Ministerul Tineretului și Sportului privind reglementarea de urgență a situației fundațiilor pentru tineret, care au administrat în mod deficitar bunurile fostului UTC. Nevoia unei schimbări în acest sens este susținută și de proiectul depus în Parlament privind desființarea […]